Zoals we eerder al uitlegden, is pindakaas een godsgeschenk voor je gezondheid.

Beter dan ‘m in de winkel te kopen, is ‘m zelf maken. We hebben een recept voor je waarmee je binnen 5 minuten je eigen pindakaas op voorraad hebt – lekkerder dan dat bekende merk van die voetbalreclame, geloof ons.

Ingrediënten voor een flinke pot

- 500 gram pinda's
- handje grofgehakte pinda’s (voor wat crunch)
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels zonnebloemolie (olijfolie of kokosolie mag ook)

Bereiding

1. Verdeel de 500 gram pinda's over een bakblik en rooster ze op 180 graden.
2. Schud het bakblik tijdens het roosteren een keer of twee heen en weer tot de pinda's mooi bruin zijn (na ongeveer 10 minuten).
3. Doe de pinda's in een sterke blender, voeg de theelepel zout en de 2 theelepels olie toe en mix de ingrediënten tot je een gladde massa hebt.
4. Voor meer crunch voeg je een handje grofgehakte pinda's toe.

Je kunt je pindakaas tot een paar maanden in de koelkast bewaren.

Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?