Nou ja, eigenlijk is het allemaal supervoedsel, maar dan zonder dat er superveel mee geadverteerd wordt en het in een superschap in de supermarkt ligt. De meeste producten zijn gewoon te vinden op de groente en fruit afdeling.

Voor het samenstellen van de lijst keek tijdschrift TIME Magazine naar de voedingswaarden van de producten en wat ze precies betekenen voor je lijf en hoofd. Zo zijn bananen effectieve prebiotica en stimuleren ze de aanmaak van dopamine, norepinefrine en serotonine – stoffen die actief strijden tegen depressies. Frambozen staan op de lijst omdat ze vol zitten met flavonoïden en galluszuur, beiden effectief in het verbeteren van de hartgezondheid.

Hieronder de volledige lijst (hoera, rode wijn staat er ook in!):
1 Bananen
2 Frambozen
3 Sinaasappels
4 Kiwi's
5 Granaatappel
6 Bosbessen
7 Grapefruit
8 Mandarijnen
9 Avocado
10 Tomaten
11 Aubergine
12 Snijbiet
13 Paddestoelen
14 Boerenkool
15 Broccoli kiemen
16 Venkel
17 Knoflook
18 Zoete aardappel
19 Bieten
20 Spinazie
21 Bloemkool
22 Groene bladkool
23 Uien
24 Pompoen
25 Tonijn
26 Sardines
27 Ansjovis
28 Zalm
29 Gevogelte
30 Volkorenbrood
31 Quinoa
32 Hennepzaad
33 Havermout
34 Kamut
35 Linzen
36 Farro
37 Walnoten
38 Amandelen
39 Chiazaad
40 Lijnzaad
41 Eieren
42 Kefir
43 Griekse yoghurt
44 Kokosolie
45 Olijfolie
46 Komijn
47 Kurkuma
48 Kaneel
49 Rooibos thee
50 Rode wijn

Op de website van TIME Magazine vind je per product uitleg over waarom het zo goed voor je is. http://time.com/3724505/50-healthiest-foods/