Foto: Getty

De raarste (waargebeurde) versierpogingen aller tijden

Psyche

Onder het mom ‘wie niet waagt, wie niet wint’?

Met de opkomst van online datingapps als Tinder, Happn en Lexa lijken spontane ontmoetingen – op straat, in een kroeg of waar dan ook – steeds meer tot een uitstervend ras te behoren. Maar hoewel we ze niet allemaal even serieus kunnen nemen, komen ze nog steeds voor – en dat levert hilarische anekdotes op. Inspirerend of leedvermaak: hoe dan ook leuk om te lezen.

Op een begrafenis
“De oma van een vriendin van me was onlangs overleden en dus besloot ik naar de begrafenis te gaan, om haar en haar familie te steunen. Na afloop werd ik benaderd door een jongen van mijn leeftijd. We raakten aan de praat en kletsen een kwartiertje over van alles en nog wat, alhoewel dat wel een beetje raar voelde op zo’n tragische dag. Hij vroeg mijn nummer. Later hoorde ik van mijn vriendin dat het een neef van haar was, die net single was geworden, maar desondanks nogal aan zijn ex vastgeplakt zat. Een date zag ik niet zo zitten, dus ik heb hem nooit teruggeappt.”
- Gabie (31)

Na het flauwvallen
“Ik deed een keer mee aan een hele heftige bootcamples en het was misschien wel 35 graden buiten. Ik had van tevoren niets gegeten en had ook geen water bij me – inderdaad, dit moest wel fout gaan. We begonnen met een kilometer hardlopen, maar halverwege viel ik flauw. Toen ik wakker werd, zaten de instructeur en een andere jongen uit de groep naast me. Toen die eerste wegliep om mijn telefoon te pakken, zodat iemand me op zou kunnen halen, zag die andere jongen het als een kans om me te versieren. Hij zei dat hij wel wist waardoor ik me beter zou voelen: een avondje met hem op stap. Ik rolde met mijn ogen en was blij toen de instructeur weer terugkwam.”
- Lianne (25)

 

>> Barmannen verklappen de beste versierpogingen uit hun carrière

 

Via Instagram
“Ik heb niet onwijs veel volgers op Instagram die ik niet ken, dus toen een ontzettend knappe jongen me ineens begon te volgen, viel dat gelijk op. Hij likete al mijn foto’s en stuurde me op een dag zelfs een privébericht. We chatten een tijdje en uiteindelijk vroeg hij me om een keer koffie te gaan drinken. Het klikte heel goed en we hebben daarna iets van twee of drie maanden gedatet. Uiteindelijk bleek er geen toekomst in te zitten, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik hem een kans heb gegeven – ook al kende ik hem van Instagram.”
- Sofie (28)

Verkeerd verbonden
“Ik toetste het enige nummer in dat ik uit mijn hoofd kende, dat van mijn ouders, maar raakte in plaats van de 3 de 7. Ik kreeg een man aan de lijn, die het blijkbaar nogal grappig vond dat ik verkeerd verbonden was. Ik denk dat we iets van tien minuten hadden zitten kletsen toen hij vroeg of ik iets met hem wilde gaan eten. Ik wist dat het een verschrikkelijk onverstandig idee was; ik wist niet eens hoe hij eruitzag! Ik had echter zo’n onderbuikgevoel, dat hij echt een tof persoon was. Hij gaf me zijn voor- en achternaam, zodat ik hem kon Googlen. Een week na het etentje hadden we officieel verkering. We zijn nu ongeveer een half jaar samen. Het is waarschijnlijk de meest bizarre manier om iemand te ontmoeten, maar at ben ik blij dat ik die dag het verkeerde nummer heb gedraaid!”
- Mira (34)

 

>> 4 type vrouwen die je nooit moet versieren

 

In een wachtkamer
“Mijn huidige vriend heb ik in de wachtkamer van onze therapeute ontmoet; ik was net klaar met mijn sessie en hij was haar volgende patiënt. De therapeute haalde even snel wat te eten en ondertussen raakten wij met elkaar aan de praat. Hij maakte me constant aan het lachen en ik werd direct verliefd op zijn glimlach. Hij vroeg of ik iets met hem wilde drinken en dat wilde ik! Toen we eenmaal begonnen te daten, is hij van therapeut gewisseld, zodat dat niet voor ongemakkelijke situaties zou zorgen. We zijn nu al bijna twee jaar samen.”
- Claire (37)

Tijdens het kopen van tampons en condooms
“Ik had letterlijk de twee genânste boodschappen ooit in mijn hand: tampons en condooms. Ik botste tegen een jongen op en liet alles uit mijn handen vallen. Hij raapte het voor me op, maar ik schaamde me kapot, dus ik zei ‘dankjewel’ en liep snel door. Later stonden we achter elkaar in de rij en bleef hij maar proberen om een gesprek met me aan te knopen. Uiteindelijk vroeg hij me mee uit en heb ik maar gezegd dat ik een vriend had. Hij was gewoon mijn type niet en hij deed veel te hard zijn best.”
- Kirsten (26)

Overweeg je CBD voor 't eerst te gaan gebruiken? Lees even mee.
Heb jij ook regelmatig een eureka-moment terwijl je onder de douche staat? Dat komt hierdoor.
De wetenschap weet inmiddels waarom en legt uit. 
Doelen stellen is goed, maar welke valkuilen komen er werkelijk bij kijken?
Zet jij steevast je lievelingsplaylist op tijdens je workout? Lees even mee.
Treinen zijn bijna altijd overvol – veel beter zal het de komende tijd waarschijnlijk niet worden. Resultaat: Sardines. Blik.