© Stef Nagel

De altijd fitte Arie Boomsma prijkt voor de vierde keer op onze cover

Lifestyle

En ouder worden, ho maar! 

"Ouder worden vind ik prima: kom maar op met die grijze haren en rimpels," zegt Arie Boomsma tijdens het interview voor zijn vierde covershoot. Deze rasechte Men's Health-man is inmiddels 44 jaar oud, maar dat is nergens aan af te zien. Net als goede wijn wordt Boomsma eerder beter naarmate de jaren verstrijken. Oordeel zelf, als je ons niet gelooft:

Arie Boomsma
pixel_

De grootste verandering tussen zijn eerste cover in 2011 en nu? Vooral de hoeveelheid tattoo's en spiermassa vallen meteen op. "Op die cover uit 2011 lijk ik wel een lid van een boyband," zegt hij. "Ik heb daar een stuk minder spierdefinitie, maar dat kwam doordat ik toen net was begonnen met yoga en veel aan cardio deed." Arie combineerde destijds onder andere boksen, fietsen en zwemmen, wat hem een zeer atletisch lichaam opleverde. 

3
pixel_

Over zwemmen gesproken, verwacht in deze shoot geen dumbbels, kettlebells of barbells. De beelden zijn namelijk geschoten in het Sloterparkbad, de perfecte plek om zo'n godenlichaam in volle glorie aan de wereld te tonen. Ondanks het feit dat Boomsma - op wat baantjes zo nu en dan na - geen doorgewinterde zwemmer is, doen de foto's je geloven dat hij net zo goed Arie van den Hoogenband had kunnen heten. Nee, ook wij wisten niet dat hij een perfect uitgevoerde vlinderslag zou hebben, of gracieus van een 5 meter hoge duikplank kon springen. 

1
5
pixel_

Fotograaf Stef Nagel heeft de getatoeëerde spierbonk op een zeer kunstzinnige en intieme manier vastgelegd - totaal anders dan Arie's vorige series. En het resultaat mag er wezen. Net als Arie zelf worden ook zijn foto's jaar na jaar nóg indrukwekkender. 

2
6
4
pixel_

Mocht je je trouwens afvragen hoe jij ook zo fit als Arie kunt worden (en blijven), dan raden we je vooral aan om het gehele interview (geschreven door Kirsten van Den Berg) even te lezen. Deze vind je vanaf 23 maart in ons gloednieuwe aprilnummer. Bestel hem hier zonder verzendkosten voor €5,99. 

Wees gerust: het wordt voorlopig alleen maar beter, toch?
Het enige dat je hoeft te doen is je zeven vrienden op te trommelen, een skihelm op te zetten en tussen december en april paraat te staan.
Van ijshockey tot voetbal, en van basketball tot boksen; bij het verschijnen van een film over Eddie the Eagle presenteren wij het ultieme sportfilmoverzicht.
Waarom je die twee welverdiende vrije dagen eigenlijk elke week hebt? Wij hebben het antwoord.