Gezondheid

Op veertienjarige leeftijd was Enio Hertoghe (19) zoals veel jongens van die leeftijd mager en onzeker. Hercules, Captain America en andere gespierde waren rolmodellen voor hem. Hij begon met buikspieroefeningen en karatetraining, maar werd niet breder. Ook z’n zelfvertrouwen groeide niet, waardoor hij geregeld het slachtoffer werd van de grotere, treiterende jongens op z’n school.
Zelfs met de discipline van een monnik kun je een plateau bereiken tijdens het afvallen. Soms gebeurt het zelfs dat je weer aankomt. Geen paniek: misschien ligt het aan één van onderstaande redenen dat je niet meer afvalt. En we zouden Men’s Health niet zijn als we je daarbij niet zouden vertellen wat je eraan kunt doen. Lees, en zorg dat je buik blijft slinken.
Grote kans dat de discussie je bekend voorkomt: raam open/dicht, verwarming aan/uit, dikke/dunne deken. Zij zal (bijna altijd) de warmere optie kiezen. En (sorry, gast) daar kan ze niks aan doen.
Draai de manier waarop je eet om, en verlies meer gewicht.
Laat snurken je slaappatroon niet in de war gooien. Gebruik onze tips om het nachtelijke bomenzagen voorgoed een halt toe te roepen.