Foto: Stef Nagel

Dit is ’m: de winnaar van onze coverchallenge!

Fit journey

Heb je er een wedje op gelegd? Tijd om te cashen (of juist niet)!

Maxime Hartman (54) en Henry Schut (41) delen een passie: fitness. Maar een Men’s Health-waardig coverlijf, dát is iets voor modellen en professionele sporters. Althans, zo dachten ze er een half jaar geleden over – tot Maxim die ene gekscherende opmerking maakte (tegen Henry: “Jij zult nooit het lichaam krijgen van Badr Hari of Rich Froning”). Wat begon als een pesterijtje, mondde zo uit in een heuse coverchallenge.

En wat is Henry’s wraak zoet, want in slechts zes maanden tijd bouwde hij een lichaam waarmee hij vanaf morgen iedere kiosk/Primera/Jumbo in Nederland siert.

Op de cover van Men’s Health.

Let's get it started! Dag 1. 6 maanden te gaan! #menshealth #challenge #transformation @sportsworld_amsterdam @menshealthnl

A post shared by Henry versus Maxim (@henry_versus_maxim) on

 

Januari vs. augustus
Om te zeggen dat ze van ver moesten komen, is misschien wat overdreven. Dat er werk aan de winkel was, mag – bij het zien van bovenstaande beginfoto – duidelijk zijn. Het eindresultaat is bewonderenswaardig, maar makkelijk was de weg ernaartoe allesbehalve. Maxim: “Aan mijn reet zie je wel dat ik boven de 50 ben, ik moet echt hard trainen om strak te blijven.” Opgeven was echter geen optie, de mannen hadden iets te bewijzen: dat je als veertiger/vijftiger met een gezin, werk en onregelmatige levensstijl fit kunt blijven. En niet zomaar fit; fit genoeg voor onze cover. “Het was soms loodzwaar, maar deze jonge vader en strakke senior hebben het toch maar mooi geflikt!” Daar sluiten wij ons bij aan, Henry.

_L1A0780Finals
_L1A5075Final

 

Benieuwd naar het hele interview en alle foto’s? Het nieuwe nummer – met Henry op de cover – ligt vanaf morgen in de winkel!

Schermafbeelding 2017-08-25 om 08.04.12
Eet als ontbijt of lunch en kom je training glorieus door. 
Gebruik deze twee routines en kennis vanuit de wetenschap om binnen een maand je doel te bereiken. 
“Ik besefte ineens wat ik mezelf had aangedaan.”
Een beach body kweken is al moeilijk genoeg, daar kun je geen abnormale uitputting, traag herstel of grieperig gevoel bij gebruiken – Joël heeft alle vier.