Je smaakpapillen zullen dankbaar zijn.

Whey drip: wat is deze eiwitrijke lekkernij precies?

Til jij serieuze schijven? Dan is je proteïneshake waarschijnlijk het lekkerste dat je binnenkrijgt op een dag. Leuker kunnen we dat niet maken, wel nóg lekkerder.

Whey drip: wat is deze eiwitrijke lekkernij precies?

Whey proteïne is niet alleen gebruiksvriendelijk, het is ook een volwaardige bron van eiwitten. Met een compleet aminozuurprofiel en biologische beschikbaarheid voor je lijf, kun je dit zorgeloos toevoegen aan jouw eiwitrijke menu. Het effect op je spieren is het belangrijkst. Maar, nu is er ook een manier om de smaak te maximaliseren: whey drip.

Wat is whey drip?

In het Nederlands zou je het ook ‘whey drab’ kunnen noemen. In vergelijking met je standaard shake, is whey drip een dikke, druiperige drab, met het kleine voordeel dat het heerlijk smaakt.

Dan gaan we er wel van uit dat jij een pot met jouw favoriete smaak in de kast hebt staan. Drink jij smaakloze whey? Dan geef je blijkbaar überhaupt niks om de geneugten des levens.

Misschien is de term ‘whey drip’ wat nieuw, maar dat betekent niet dat je een of ander revolutionair product moet aanschaffen. Alles wat je nodig hebt is jouw favoriete poeder en wat water. 

Hoe maak deze eiwitrijke lekkernij?

Zoals je leest, is whey drip eigenlijk de verdikte versie van een proteïneshake. Vaak wordt aanbevolen jouw scoop te mengen met 200 tot 400 liter water. En toch vinden we het raar dat de smaak vrijwel altijd ‘verwatert’.

De uitvinder van whey drip – wie dat ook mag zijn – tartte de wetten van het proteïnepoeder. Niet bang voor klonten, vond hij de minimale hoeveelheid water uit om het spul toch nog te kunnen mengen.

Richtlijnen lopen uiteen, maar we vonden een goede: 40 gram whey met 35 gram water. Doe dit in een glas, of kommetje, en roer het spul door elkaar met een vork. Zo voorkom je dat het klontert.

Na explosief roeren, houd je dus de dikkige drab over waar het allemaal om te doen is. Als het goed is, doet je vork je denken aan de garde vol koekjesdeeg die je vroeger altijd aflikte. Stiekem was dat nog lekkerder dan de gebakken koekjes.

En ja, je mag ook nu je vork aflikken.

Maximaliseer je eiwitshake

Wat proef je dan? Ondanks dat het proces nog steeds lijkt op het maken van een proteïneshake, blijft door de minimale toevoeging van water de smaak maximaal behouden. Nu kun je pas écht genieten van jouw favoriete poederpotten.

En, omdat het spul in kwestie zo dik is, zijn er meer mogelijkheden. Je kunt het op deze manier een stuk makkelijker door je kwark mengen. Maar, ook kwark zal de smaak enigszins neutraliseren.

Wil je de smaaksensatie op z’n hoogst houden, dan kun je het bijvoorbeeld ook als topping gebruiken. Over je eiwitpannekoeken, een brownie om wat eiwitten toe te voegen of alsnog over je kwark, zonder te roeren.

Ben je in een hele ondeugende bui? Dan zou je zelfs het hele bakje leeg kunnen lepelen. Dat is hetzelfde als een eiwitshake drinken. Alleen voelt het alsof je een toetje opschept. Eet smakelijk.

Meer van Men's Health? Volg ons ook op Facebook, Instagram en TikTok