Recept voor een goedkope en eiwitrijke lunch
Dit is de perfecte maaltijd als je niet te veel tijd wilt besteden in de keuken
© Getty Images

Bouw 's avonds alvast je lunch voor de volgende dag. Met dit recept bespaar je heel wat calorieën (in vergelijking tot die kant-en-klare maaltijdsalade uit de supermarkt) en centen. En ook als je totaal niet handig bent in de keuken, is deze lunch zo gemaakt. Plus: je hebt met dit recept voor twee dagen lunch. Scheelt jou weer tijd.
Ingrediënten voor 2 porties
- 100 g snelkokende volkorenrijst
- 1 avocado
- 1 groene peper
- 1 tomaat
- 1 chilipeper
- 1 el olijf olie
- 4 theelepels limoensap
- 1 theelepel geperste knoflook
- 200 g kidneybonen uit blik
- 200 g tonijn uit blik
Voedingswaarden
- 418 calorieën (per portie)
- 39g eiwitten
- 36g koolhydraten
- 8g vet (4g verzadigd)
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
- Snijd ondertussen de avocado, groene peper, tomaat en chili in kleine stukjes. Als je niet van scherp eten houdt, haal dan de zaadjes uit de chili.
- Mix de olijfolie, limoensap en knoflook in een kom (dit is de dressing)
- Giet de rijst af, en stop het in je lunchbox. Leg de kidneybonen hier bovenop, vervolgens de tonijn en eindig met de dressing.
- Stop je lunchbox op werk in de koelkast.