Recept voor een goedkope en eiwitrijke lunch

Dit is de perfecte maaltijd als je niet te veel tijd wilt besteden in de keuken

© Getty Images

Recept-voor-een-goedkope-en-eiwitrijke-lunch_img900.jpg

Bouw 's avonds alvast je lunch voor de volgende dag. Met dit recept bespaar je heel wat calorieën (in vergelijking tot die kant-en-klare maaltijdsalade uit de supermarkt) en centen. En ook als je totaal niet handig bent in de keuken, is deze lunch zo gemaakt. Plus: je hebt met dit recept voor twee dagen lunch. Scheelt jou weer tijd.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 100 g snelkokende volkorenrijst
  • 1 avocado
  • 1 groene peper
  • 1 tomaat
  • 1 chilipeper
  • 1 el olijf olie
  • 4 theelepels limoensap
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 200 g kidneybonen uit blik
  • 200 g tonijn uit blik

Voedingswaarden

  • 418 calorieën (per portie)
  • 39g eiwitten
  • 36g koolhydraten
  • 8g vet (4g verzadigd)

Bereiding

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snijd ondertussen de avocado, groene peper, tomaat en chili in kleine stukjes. Als je niet van scherp eten houdt, haal dan de zaadjes uit de chili.
  3. Mix de olijfolie, limoensap en knoflook in een kom (dit is de dressing)
  4. Giet de rijst af, en stop het in je lunchbox. Leg de kidneybonen hier bovenop, vervolgens de tonijn en eindig met de dressing.
  5. Stop je lunchbox op werk in de koelkast.

Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?