Recept: zelfgemaakte eiwitrepen met pindakaas
Omnomnom!
Hoe lekker we eiwitshakes ook vinden en hoe dankbaar we ook zijn dat ze bestaan: er zijn van die dagen dat je ze gewoon niet weg krijgt en je smaakpapillen hunkeren naar iets anders. En niet zomaar iets anders, want voor optimale spiergroei heb je binnen een uur of twee na je trainingssessie een flinke dosis eiwitten nodig. Met andere woorden: niet elke post-workoutsnack volstaat. Speciaal voor bovengenoemde momenten hebben we een bijzonder smakelijke oplossing: zelfgemaakte eiwitrepen met pindakaas – omdat je spieren alleen het beste verdienen en pindakaas eigenlijk altijd een goed idee is. Het recept vind je hieronder.
Ingrediënten
90 gram havermout
150 gram cashewnoten/amandelen/macademia’s (in stukjes gehakt)
50 gram boekweit
20 gram lijnzaad
20 gram chiazaad
170 gram honing
80 gram pindakaas (met of zonder stukjes)
3 el kokosolie (gesmolten)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Mix alle droge ingrediënten in een beslagkom. Voeg vervolgens de honing, pindakaas en kokosolie aan toe en roer goed door.
3. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal en bak 15 minuten in de oven.
4. Laat je baksel even afkoelen.
5. Snijd je eiwitreep in kleine stukjes en top af met pure chocoladeschaafsels en/of pindakaas.
6. Bewaar in een luchtdichte verpakking. Maar voor nu: eet smakelijk!