Muffins zonder schuldgevoel mét eiwitten, zo maak je ze
Hartige muffins? Oh, jazeker.
© Getty Images - Credit Jennifer K Rakowski

Hartige muffins met kalkoen en ei is het equivalent van een paar eiwitbommetjes gedoopt in eiwit. Goed voor je, dus. En licht verteerbaar terwijl het je hongergevoel voor langere tijd stilt. Deze dingen kan je eten wanneer je een kater hebt, en je hoeft je nog niet schuldig te voelen – terwijl het net zo goed smaakt als een vette omelet met gesmolten kaas en bacon (ook lekker, begrijp ons niet verkeerd). Maar, om jullie harde sporters tegemoet te komen, zochten we het allerbeste recept voor hartige muffins, en kwamen uit op blogger @xtynebyrne. Ze zijn zelfs zo gezond dat ze ze zonder blikken of blozen aan d’r foodprep toevoegt. Wat wil je nog meer? Nou, de volgende ingrediënten:
500 gram kalkoengehakt
1 ei
4 fijngesneden zongedroogde tomaten
1 hand basilicum
300 gram mozzarella
½ theelepel knoflookpoeder
Zout en peper naar smaak.
Voor 3 porties (2 stuks per keer, 1 is sowieso te weinig):
Meng alles door elkaar en druk het zachtjes in 6 ingevette muffinvormen. Bak 30 minuten in een oven op 200 graden celcius. Eet makelijk.