Weekend Cheat: The Royal Surf & Turf Burger
Het beste van het land en de zee.
Het weekend is een ideaal moment om jezelf een goddelijke cheat te gunnen. Naast dat het verdomde lekker is, kan een cheatmeal zelfs voordelen hebben voor je dieet. Mr Hungry Sam snapt waar een cheat uit moet bestaan en creëerde deze royale surf & turf burger met bijna meer eiwitten dan je lief is.
Dit heb je nodig (voor 2 burgers)
300 gram gehakt ( 2 x 150 gram)
2 afbakbroodjes
2 plakken jonge kaas
1 hele kreeft (middelgroot)
1 theelepel mosterd
1 theelepel gedroogde koriander
50 gram kruidenboter
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel dille
1 theelepel gin
½ theelepel limoensap
Handjevol veldsla
Zout en peper
Zo ga je te werk
1. Zet eerst een pan op het vuur met water en een snufje zout.
2. Druk vervolgens de punt van een scherp mes door het hoofd van de kreeft totdat je de snijplank raakt.
3. Kook de kreeft ongeveer 10 minuten en haal 'm vervolgens uit de pan.
4. Nu kun je de kreeft in de lengte doormidden snijden. Verwijder ook het maagzakje, spoel de kreeft af en laat het geheel rusten.
5. Zet je oven aan en bak de bolletjes volgens de verpakking.
6. Meng de mayonaise in een klein kommetje met de limoensap, dille, gin, zout en peper.
7. Daarna mix je het gehakt met de koriander, mosterd, ketchup, zout en peper. Maak er 2 burgers van en laat ze rusten. Zet daarna een pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie.
8. Leg de burgers in de pan en voeg daarna een klontje boter toe. Hierin bak je de burgers 3 á 4 minuten per kant.
9. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, leg je op elke burger een plakje kaas. Zet je vuur nu op laag en laat de burgers nog even in de pan bakken voor ongeveer 2 minuten. Haal ze vervolgens uit de pan en maak de pan goed schoon.
10. Zet het vuur op laag, smelt de kruidenboter en leg de halve kreeften in de pan. Gebruik een lepel om de kruidenboter over de kreeft te druppelen. Doe dit ongeveer 2-3 minuten.
11. Snijd daarna de broodjes in tweeën en voorzie ze van een laagje dille-mayonaise-saus, gevolgd door een handje veldsla, de burger en een halve kreeft. Na het serveren kun je het kreeftenvlees verwijderen en op je burger leggen - dat eet wel zo makkelijk.