Komt er een light-avocado?

Spanjaarden zouden er binnenkort één op de markt brengen.

© Getty Images - Westend61

Komt-er-een-light-avocado.jpg

Is er iets beters dan een perfect rijpe avocado? We dagen je uit, maar weten eigenlijk toch al dat je niets kunt vinden. Je kunt er guacamole van maken, maar ook chocolademousse, Gazpacho of een saladesaus. Ook lekker bij een stukje vlees van de barbecue. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. En allemaal even lekker. Het ‘probleem’ is dat ze barsten van het vet. Voedingswetenschappers staken daarom de koppen bij elkaar en besloten een avocado-light te ontwikkelen – één met 30 procent minder vet. Hoera! Of toch niet?

Vette fabel

We schreven er al verscheidene keren over: feiten en fabels over vetten. We maken onderscheid tussen onverzadigde, verzadigde en transvetten – en die zijn niet allemaal gelijk. Want hoewel je transvetten zo veel mogelijk zou moeten vermijden, bieden onverzadigde vetten juist heel veel gezondheidsvoordelen; ze verlagen je slechte cholesterol (en verminderen daardoor je kans op hartziektes) en helpen je bloedsuiker te reguleren (goed nieuws voor diabetespatiënten).
En laat avocado’s nu net die laatste variant bevatten. Eet ze met mate en ze zijn hartstikke gezond voor je! Een light-versie met 30 procent minder vet is dus nergens voor nodig. Sterker nog: het doet alleen maar afbreuk aan deze van nature zo gezonde vrucht.
Dus voordat je een ticket boekt naar Spanje om een jaarvoorraad op de kop te tikken, bedenk je je het volgende: een moddervette avocado is niet alleen lekker, je doet je lichaam er ook nog eens een plezier mee!

Via: melmagazine.com

Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?