Lekker én gezond: eiwitbommetjes met chocola en pindakaas

We hebben goede hoop dat het je die pot Nutella minstens een paar dagen doet vergeten.

© Getty Images - Chris Schuster

gettyimages-72803078.jpg

We weten dat eten geen kwestie zou moeten zijn van ‘mogen’ of ‘niet mogen’. Feit blijft dat de route naar een sixpack oneindig veel langer wordt als je je hand regelmatig vuistdiep in een zak Maltesers terugvindt. Maar we zouden Men’s Health niet zijn als we niet met een passende oplossing zouden komen. Bij dezen: met dit recept houd je je innerlijke zoetekauw tevreden, zónder dat je fitnessdoelen eronder hoeven te lijden. Klinkt als een win/win-situatie, nietwaar? Wacht maar tot je geproefd hebt.

Ingrediënten:

- 75 gram geprakte avocado
- 50 gram chocolade-eiwitpoeder
- ½ thl vanille-extract
- 65 gram cacaopoeder
- 5 el pindakaas
- 75 gram verpletterde bananenchips

Bereidingswijze:

1. Mix de avocado tot een glad mengsel en voeg vervolgens het eiwitpoeder, vanille-extract en de cacao toe. Mix opnieuw.
2. Schep het ‘beslag’ over in een kom en laat 2 uur rusten in de vriezer.
3. Maak met de pindakaas balletjes ter grootte van een knikker en vries in.
4. Rol een halve el van het beslag uit op een snijplank. Plaats 1 pindakaasballetje in het midden en top af met nog een halve el beslag.
5. Rol het beslag om het balletje tot deze volledig bedekt is.
6. Rol elk balletje in de verpletterde bananenchips.
7. Bewaar in de koelkast en val aan op een moment naar keuze!