Post-workout perfectie: pittige rode curry met zalm
Geef je verzuurde spieren de brandstof die ze verdienen!
© Getty Images - narongcp

Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het de hoogste tijd dat je afscheid neemt van je winterlichaam. Voor je het weet, staat de zomer alweer voor de deur. Dat betekent: sportschool in, cheatdag twee, drie en vier eruit. Eén is zat. Je eetpatroon opschonen wil gelukkig helemaal niet zeggen dat je voortaan op konijnenvoer moet leven. In tegendeel: met dit heerlijke avondmaal ga je je spontaan afvragen waarom je het roer niet eerder hebt omgegooid. Bonus: het is in een kwartiertje klaar!
Ingrediënten:
- 300 gram verse zalm (zonder vel)
- 80 gram rode currypasta
- 1 el gember (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 350 ml kokosmelk
- 1 broccolistronk (gestoomd)
- 150 gram rijst
- 1 chilipeper (in stukjes gesneden)
Bereidingswijze:
1. Doe de currypasta in een diepe steelpan en verwarm 1 minuut, tot de geur je neusvleugels tegemoetkomt. Voeg gember en knoflook toe en roer nog 1 minuut door.
2. Meng de kokosmelk erdoorheen en laat 5 minuten sudderen.
3. Leg de zalmfilets in het currymengsel en doe 5-7 minuten de deksel op de pan. Draai het vuur omlaag.
4. In de tussentijd stoom je de broccoli en kook je de rijst.
5. Check hoe de zalm erbij ligt, snijd het in stukken en roer goed door de curry. Serveer met de rijst en broccoli en top af met de stukjes chilipeper.
Eet smakelijk!