5 producten die je beter niet nog eens kunt opwarmen
Wil jij je kip opnieuw opwarmen? Even lezen.
© Getty Images - monkeybusinessimages

Je hebt het je moeder vast weleens horen roepen: ‘spinazie mag je écht niet nog een keer opwarmen nadat het is afgekoeld.’ Nu blijkt dít advies lulkoek te zijn, er is wel een aantal andere dingen die je beter niet voor de tweede keer kunt opwarmen. Vrijwel altijd de boosdoener: kamertemperatuur.
convertedNodes
1. Paddenstoelen
Over het algemeen kun je paddenstoelen het best zo snel mogelijk na bereiding eten. Paddenstoelen bevatten veel water en eiwitten, waardoor ze snel schimmelen en bederven - zowel rauw als gekookt. Bewaar bereide paddenstoelen daarom altijd in de koelkast. Wil je ze opnieuw opwarmen, zorg dan dat je ze verwarmt op een minimale temperatuur van 70 graden Celsius.
convertedNodes
convertedNodes
2. Eieren
Door het opnieuw opwarmen van eieren (zowel gekookt als gebakken) kan je spijsvertering in de war raken. Oppassen dus.
convertedNodes
3. Aardappelen
Als je klaargemaakte aardappelen laat afkoelen bij kamertemperatuur, kan de warmte de groei van de zeldzame bacterie botulisme bevorderen. In tegenstelling tot met paddestoelen los je dit niet op door ze weer een keer goed te verwarmen. Om problemen te voorkomen kun je je piepers dus beter meteen in de koelkast leggen.
convertedNodes
convertedNodes
4. Rijst
Ongekookte rijst kan sporen bevatten van een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Deze sporen zijn helaas bestand tegen het warme badje dat jouw snelkookpan heet. Wanneer de rijst na het koken bij kamertemperatuur bewaard wordt, kan de bacterie zich vermenigvuldigen, met overgeven en diarree tot gevolg. Willen we niet.
convertedNodes
convertedNodes
5. Kip
Als je afgekoelde kip opnieuw verwarmt, verandert de eiwitsamenstelling. Dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen. Als je je kippetje opnieuw wilt verwarmen, zorg er dan voor dat de binnenkant gloeiend heet is.