The Uptown Meat Club: Bourgondisch genieten met een hoofdletter B
Hier heb je gegarandeerd goed vlees in de kuip.
Onze trainingssessie bij de Vondelgym is klaar. Moe, maar voldaan besluiten we nog even rustig uit te lopen in het Vondelpark. Als we uiteindelijk richting tramhalte Van Baerlestraat lopen om huiswaarts te gaan, stuiten we op een restaurant met een naam die culinaire alarmbellen in positieve zin deed afgaan - The Uptown Meat Club. Onze magen rammelen en ik en mijn trainingsbuddy denken hetzelfde: ETEN!
We lopen het restaurant binnen en worden begroet door een vriendelijke ober. Het is er druk, maar gelukkig is er nog een tafeltje vrij. Met de vermoeidheid nog in onze benen ploffen we neer op onze stoel. We starten braaf met een water om de opgelopen dorst van onze training te lessen.
Smaaksensatie van jewelste
De kaart ziet er veelbelovend uit. Na lang wikken en wegen besluit ik als voorgerecht voor de Carpaccio te gaan. Mijn tafelgenoot kiest voor een ander uit Italië afkomstig gerecht - de Vitello Tonato. Dit alles om onze appetijt voor het hoofdgerecht verder op te wekken - een 800 gram wegende Côte de Boeuf.
Eenmaal aangekomen bij het hoofdgerecht, vervangen we ons glaasje water voor een glas wijn. De lieftallige serveerster adviseert ons bijpassende wijn, die de smaaksensatie compleet zou moeten maken. Ons stuk vlees wordt uitgeserveerd en we moeten ons inhouden om niet als hongerige wolven op de maaltijd te storten. 'Ik heb in geen tijden zulk mals en lekker vlees gegeten', zeg ik tegen mijn gast die zichtbaar net zo geniet van de voorgeschotelde maaltijd. Hij knikt instemmend.
Nadat het volledige stuk vlees is verorberd, blijkt er nog plaats voor een toetje. Bij het overhandigen van de dessertkaart wijst de serveerster mij op de Parfait. 'Dat is mijn persoonlijke favoriet', zegt ze lachend. Niet twijfelend aan haar smaak is de keuze snel gemaakt - het wordt de Parfait. Als het dessert eenmaal voor mijn neus staat, durf ik het bijna niet op te eten. Het bord is zo mooi opgemaakt, dat je het zo zou kunnen tentoonstellen in het nabijgelegen Rijksmuseum. Met enig schuldgevoel neem ik toch een hapje van mijn picasso plate. Het ijs en de gezouten karamel smelten op m'n tong. De serveerster had gelijk - het smaakt heerlijk. Met drie gangen achter de kiezen nemen we een kopje zwart goud als absolute afsluiter. De after dinner dip begint in te kicken - het is tijd om te gaan. Moe en verzadigd verlaten we het pand.
The Uptown Meat Club
Dit restaurant is gevestigd aan de Van Baerlestraat, aan de rand van het Vondelpark. Naar de specialiteit van het restaurant hoef je niet te raden - vlees natuurlijk. Maar vlees is niet het enige wat ze serveren. De menukaart bevat een aantal overheerlijke klassiekers en voor de dorstige onder ons is er een wijnkaart waar je u tegen zegt. Je kunt er lekker lunchen of appetijtelijk avondeten - roept u maar! Kortom, er is voor ieder wat wils.
Eindoordeel
De prachtig opgemaakte gerechten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je mond en maag. De sfeervolle ambiance en de vriendelijke bediening zorgen ervoor dat jij een avond hebt om over naar huis te schrijven (wat ik nu aan het doen ben). Kortom, The Uptown Meat Club is zeker een bezoekje waard.
Reserveren kan op: theuptownmeatclub.com