Voilà! Een eiwitrijk eggs benedict recept

Smakelijk, feestelijk en eiwitrijk.

© Men's Health

thumb-brunch-1503434129.png

Eggs Benedict hoeft niet moeilijk te zijn. Hier is een duidelijke video + het recept om mee aan de slag te gaan.

Voor de sandwich

  • Asperges
  • Bacon
  • 1 ei
  • 1 Muffin, of geroosterd brood
  • Olijfolie

    Voor de hollandaise saus

    • 4 eidooiers
    • sap van 1 citroen
    • witte peper
    • cayenne peper
    • roomboter

      Zo ga je te werk

      1. Besprenkel een trosje asperges met wat olijfolie en bak ze in de pan de bacon gedurende 15 minuten.
      2. Breek een ei in een muffin-vorm en bak deze ook 15 minuten, in een voorverwarmde oven op 200 graden.
      3. Meng ondertussen de ingredienten van de hollandaise saus door elkaar op een laag vuurtje. Voeg daarna de gesmolten boter toe en mix alles goed door elkaar.
      4. Leg de bacon, de asperges en het ei op je muffin (of toast), sausje erover en je bent klaar om te genieten.

      Per stuk: 554 calorieën, 20g eiwitten, 28g koolhydraten en 42g vet.