Voilà! Een eiwitrijk eggs benedict recept
Smakelijk, feestelijk en eiwitrijk.
© Men's Health

Eggs Benedict hoeft niet moeilijk te zijn. Hier is een duidelijke video + het recept om mee aan de slag te gaan.
Voor de sandwich
- Asperges
- Bacon
- 1 ei
- 1 Muffin, of geroosterd brood
- Olijfolie
Voor de hollandaise saus
- 4 eidooiers
- sap van 1 citroen
- witte peper
- cayenne peper
- roomboter
Zo ga je te werk
- Besprenkel een trosje asperges met wat olijfolie en bak ze in de pan de bacon gedurende 15 minuten.
- Breek een ei in een muffin-vorm en bak deze ook 15 minuten, in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Meng ondertussen de ingredienten van de hollandaise saus door elkaar op een laag vuurtje. Voeg daarna de gesmolten boter toe en mix alles goed door elkaar.
- Leg de bacon, de asperges en het ei op je muffin (of toast), sausje erover en je bent klaar om te genieten.
Per stuk: 554 calorieën, 20g eiwitten, 28g koolhydraten en 42g vet.