Recept: zoete aardappel toast met toppings
Gezond en lekker.
© Getty Images - jenifoto

Toast van zoete aardappel. Nee, wij wisten ook niet dat het kon. Daarnaast is deze toast glutenvrij, plantaardig, keto en paleo proof. Je kunt zelf helemaal losgaan met toppings, van hartig en crunchy tot romig en zoet. En zo ga je te werk.
Benodigdheden
- Langwerpige zoete aardappel
- Broodrooster
Toppings en combinaties
- Avocado met zeezout, zwarte peper. chili vlokken en een vleugje lijnzaadolie
- Avocado met zeezout, zwarte peper, citroen, chilli vlokken en koriander
- Ei met peper, zout, tomaat en koriander
- Vega kaas, peper, zout en mosterd
- Tahini en frambozen
- Amandelboter en cacaovlokken
- Vega boter en marmite
Bereidingswijze
- Kies een zo langwerpig mogelijke zoete aardappel in de supermarkt, op de markt of bij je groenteboer. Liefst ovaalvormig.
- Was de aardappel en snij vervolgens in de lengte plakjes van een kleine halve centimeter.
- Doe een plakje in je broodrooster, en toast vervolgens 5 minuten. Elk broodrooster werkt natuurlijk net iets anders en heeft niet iets andere settings. Kijk dus na die 5 minuten of je nog even moet toasten of juist wat minder. Probeer het uit tot je het juiste aantal minuten voor jouw broodrooster hebt gevonden
- Laat de getoaste plakjes afkoelen en beleg vervolgens met wat toppings. Je kunt ze natuurlijk ook warme toastjes beleggen. Bijvoorbeeld met vegan kaassnippers of vegan boter en marmite voor de échte Engelse toast experience. En genieten maar!