6 lifehacks die je meal-preps voor altijd veranderen

Bijvoorbeeld: zo maak je een magnetron schoon.

© Getty Images - Steven Puetzer

gettyimages-sb10069213g-001

Alleen omdat je iets al eeuwen doet, betekent het nog niet dat je het al eeuwen goed doet. Sterker nog: als het op koken aankomt, doen de meeste mensen het helemaal verkeerd.

6 food-hacks die je meal-preps voor altijd veranderen

1. Kruiden vers houden

Als je zachte kruiden zoals basilicum, peterselie en koriander in een plastic tas bewaart, worden ze slap en gaan ze rotten. In plaats daarvan spoel je ze af en droog je ze in een saladecentrifuge. Daarna zet je ze in een vaas met ongeveer 2,5 centimeter water, net als een boeket bloemen. Houd de basilicum uit de koelkast, anders worden de bladeren zwart. Andere kruiden kunnen wel in de koelkast, mits je er een plastic zakje overheen doet.

2. Ingeblikt eten bewaren

Wanneer je een blik bonen opent, blijven er altijd een paar op de bodem plakken. Dus moet je ze eruit lepelen en wordt alles vies. De oplossing: zet je blikken ondersteboven in de kast, waardoor de inhoud tegen de deksel aan zit. Als je het blik opent, komt alles er in één keer uit.

3. Bananen pellen

Soms pel je een banaan van bovenaf, maar gaat de schil niet open. Daardoor plet je je banaan nog voor je een hap hebt kunnen nemen. Niet zo handig. Zo pel je ‘m: vanaf de onderkant, net als apen. En aangezien zij hier de experts zijn, is het een goed idee om hun voorbeeld te volgen.

4. Aluminiumfolie afscheuren

Elke keer dat je een stuk aluminiumfolie afscheurt, vliegt de hele rol uit de doos. Daardoor scheur je meer af dan je nodig hebt. Het resultaat: een verkreukt zooitje. Maar als je de uiteindes van de doos inspecteert, zie je dat je ze kunt indrukken. Doe dat, en je hebt geen doosje meer, maar een ware aliminiumrol-houder. Wauw! (Hetzelfde geldt voor plasticfolie.)

5. Aardappels pellen

Allereerst: waarom pel je je aardappels? Met schil zijn ze een stuk gezonder, omdat alle vitamines en vezels juist in dat deel zitten. Toch eigenwijs? Maak een snee rondom de aardappels en kook ze. Spoel af met koud water. Nu kun je de schil er makkelijk af pellen (maar het blijft zonde).

6. De magnetron schoonmaken

Je gaat waarschijnlijk liever naar de tandarts dan dat je je magnetron schoonmaakt. Lifehack: stop een doorweekte spons ongeveer een minuut in de magetron. Het verdampte water helpt aangekoekt vuil losweken, waardoor schoonmaken een stuk sneller gaat. Plus, de hitte doodt de bacteriën in je spons.

Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?