Recept: Zo maak je de beste Guacamole
Ga voor groen!
© Getty Images - Westend61

Goede guacamole heeft geen tomaat of mayonaise nodig – dit vind je alleen in restaurants die geld willen besparen door minder avocado's te gebruiken. Ook kom je geen poeder of concentraat tegen in volwaardige guacamole. Wat wel?
Een rijpe avocado
Zorg dat de avocado niet te hard aanvoelt, anders is hij moeilijk te verwerken. Zoek naar een exemplaar waarvan het platste gedeelte licht meegeeft als je erin knijpt. Voelt hij in z’n geheel zacht aan, is de schil broos en zit het kleine bruine knopje aan de bovenkant er niet meer op, dan is 'ie bruin vanbinnen.
De guacamole
Schil en snijd drie avocado’s. Mix het vruchtvlees in een kom met een handjevol fijngesneden verse korianderblaadjes, 100 gram fijngesnipperde ui, 1 chilipeper in stukjes, wat citroensap van 1 citroen, en zout naar smaak. Goed mengen met een vork, tot er een mooie, groene massa ontstaat.
Tip
Doe de gesneden ui in een vergiet en spoel 30 seconden af onder koud water. Dit verwijdert zwavelverbindingen die de overige ingrediënten in de guacamole kunnen overheersen. En tot slot: Serveren in een mooie schaal doet wonderen voor het oog. Alle beetjes helpen.