Gegrilde watermeloen is wat je deze zomer wilt eten
Zomerser dan dit wordt het niet.
© Getty Images - Ray Kachatorian

Een zomer zonder watermeloen is geen zomer. Laten wij nou net een overheerlijke variant hebben met deze vrucht. Dit keer eet je hem alleen niet koud, maar warm. Gegrilde watermeloen, dus.
De benodigdheden voor gegrilde watermeloen:
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel zout
- 1 watermeloen
Bereidingswijze
- Mix in een kleine schaaltje de honing, cayennepeper, limoensap en zout.
- Verwarm de barbecue voor, zo heet mogelijk.
- Snijd vervolgens de watermeloen overdwars en maak daarna plakken van ongeveer 1,5 cm.
- Verwijder de groene schil en zorg ook dat alle witte stukjes onder de schil weg zijn.
- Smeer één kant van de meloen in met de gemaakte mix.
- Leg de meloen met de ingesmeerde kant op het rooster.
- Smeer alvast de andere kant in en gril hem twee à drie minuten.
- Draai de meloen om en gril weer een paar minuten totdat hij er aan beide kanten bruinig uit komt te zien.
- Serveer eventueel met beetje olijfolie, olijven, feta kaas en/of de honing-limoenmix.