Weekendtip: Cauliflower Wings om je vingers bij af te likken
Een overheerlijk recept.
Cauliflower Wings, oftewel buffalo wings van bloemkool, zijn een perfecte weekendmaaltijd. Je hebt er iets meer tijd voor nodig dan bij een simpele maaltijd, maar het smaakt ook véél beter dan je doorsnee-gerecht. En het is nog gezond ook.
Ingrediënten voor 4 tortilla's
- 1 grote bloemkool
- 60 gram kikkerwtenmeel
- 125 ml water of ongezoete (plantaardige) melk
- Srirachasaus
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- Snufje chilipoeder
- 4 tortilla's
Ingrediënten voor de saus
- 2 rijpe avocado's
- 1 bos koriander
- 200ml (soja)yoghurt
- 3 bosuien
- 100 gram romaine-sla
Bereidingswijze (45 minuten)
- Verwarm de over voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng het kikkererwtenmail, het water of melk, een scheutje srirachasaus en de kruiden in een kom: haal de roosjes er een voor een doorheen. Leg ze op een bakplaat en zet die 30 minuten in de oven.
- Prak ondertussen de avocado en meng die met fijngesneden koriander, (soja)yoghurt en gesneden bosuitjes.
- Verwarm de tortilla's in een droge koekenpan. Vul ze met wat romaine-sla, de cauliflower wings, de avocado-koriandersaus en eventueel nog wat sriracha.
Eet smakelijk!
Meer overheerlijke recepten vind je hier.