Waarom je meer citroen in je dieet zou moeten verwerken
When life gives you lemons.
© Getty Images - Hill Street Studios

'Citroen is mijn lievelingsfruit,' zei niemand ooit. Deze kleine vrucht zit echter boordevol vitamine C. Daarnaast zijn citroenen bevorderlijk voor de opname van ijzer in je lichaam. Voor de nodige dosis citroen in je leven kun je een hap nemen uit de gele vrucht, maar dat maakt 't leven vrij zuur. Daarom hebben we een lijstje met tips voor je verzameld om citroen in je voedingspatroon te verwerken.
1. Water met citroen
Als je er geen moeite mee hebt om 's ochtends je dag te beginnen met een glaasje warm water en citroen: just do it. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd is dit absoluut geen magische dieettruc, maar eerder een optie om wat meer vitamine C op te nemen. Je drinkt het zo weg, en als je echt niet tegen het zure kan, dan kun je er eventueel wat agavesiroop aan toevoegen. Zo krijg je meteen ook wat extra energie binnen.
2. Avocado en citroen
Wist je dat als je de helft van een avocado over hebt, je deze nog kan bewaren – zonder dat deze bruin wordt - door er wat citroen over te sprenkelen? Ideaal voor als je later op de dag nog zin hebt in die halve avocado van je overgebleven lunch. En de citroen over je avocado... is nog eens lekker ook.
3. Pasta all'Arrabiata met citroen
Een gouden tip voor je pasta all'Arrabiata: een vleugje citroen. De citroen geeft een frisse touch aan je maaltijd. Zodra je je pastasaus hebt gemaakt en over je heerlijke bordje pasta giet, kan je deze afwerken met wat rucola en een sprenkeltje citroen. Een heerlijke happy ending van je pasta.
4. Bruiswater met munt en citroen
Vond je het warme water met citroen niet zo verfrissend? Kies dan voor een glas ijskoud bruiswater, met een takje munt, een half uitgeknepen citroentje en een snufje stevia. Een caloriearm, dus clean drankje, boordevol vitamine C.
5. Salade met citroen
Welke salade je ook maakt, negen van de tien keer is citroen een top ingrediënt om een vinaigrette mee te bouwen. Een simpele combinatie is een eetlepel olijfolie, een eetlepel citroensap, peper, zeezout en chilipoeder. Of, wat dacht je van olijfolie, citroen en een theelepel met honing of agavesiroop?
Conclusie: Er zijn bizar veel combinaties mogelijk. Simpelweg wat citroen over je maaltijd sprenkelen doet wonderen, voor zowel de smaak als je gezondheid. Een gouden truc.