Willem de Bruin: van man in nood naar fitter dan ooit
De gespierde rapper vertelt hoe hij zijn depressie overwon.
Goed nieuws: de nieuwe Men's Health ligt weer in de schappen. In het maartnummer vertelt rapper Willem de Bruin zijn indrukwekkende verhaal hoe hij een depressie versloeg. Daarnaast sprak Men's Health met shorttracker Sjinkie Knegt over zijn bizarre ongeluk, vroegen we wat fitheid betekent voor vijftigers, en wat mannelijkheid nou eigenlijk betekent. En nog véél meer.
Willem de Bruin
Willem de Bruin bouwde zijn leven opnieuw op na een succesvolle carrière met The Opposites en de depressie die daarop volgde. En zie ’m nou eens prijzen pakken als soloartiest, een restaurant openen en op de cover staan. 'Door te trainen, laat ik zien dat ik het leven aankan,' aldus de rapper.
Hoe hij zich voorbereidde? De Bruin: 'Qua intensiteit was het trainen niet anders dan voorheen, behalve dat ik een ander schema heb gevolgd. Daarvoor trainde ik al vijf dagen per week. Krachttrainen, conditie, yoga en kickboksen.'
Toch was er wel een groot verschil: Willem hield voor 't eerst écht een eetschema aan. 'Normaliter hoef ik dat niet te doen, maar ik heb altijd gezegd dat ik ooit eens droog wilde trainen. Hoe voelt dat, hoe ga ik daarmee om? Het is zó resultaatgericht trainen,dat vind ik niet tof. Elke dag moet een overwinning zijn. Doorgaan op het punt dat ik niet meer kan, dát is de winst van mijn dag,' aldus de gortdroge Willem.
Doorzetter Sjinkie Knegt
Profschaatser Sjinkie Knegt (30) stond na een ongeluk met een houtkachel letterlijk van kop tot teen in brand. Hij liep derdegraads brandwonden op aan zijn benen en moest opnieuw leren lopen. Een jaar later schaatst hij weer alsof er nooit iets is gebeurd.
Aan Men's Health vertelt de shorttracker over zijn jeugd, zijn liefde voor het ijs, zijn ongeluk en hoe hij de draad weer oppikte. Knegt: 'Ik ben inmiddels een jaar verder en schat dat ik op 85 procent van mijn oude niveau zit. Technisch gaat het schaatsen goed en ik ben nog net zo snel als voorheen.'
Testosterontest
Een laag testosteronniveau staat voor velen gelijk aan een gebrek aan mannelijkheid – wie er last van heeft, loopt het risico uitgemaakt te worden voor softie, of vrouwelijk. Ondertussen staan over de hele wereld macho regeringsleiders op die ‘bulken van testosteron’ en daar maar al te graag mee te koop lopen. Zo liet Donald Trump tijdens zijn campagne in 2016 zelfs op nationale televisie voorlezen hoe hoog zijn testosteronwaarden zijn.
Al jarenlang wordt testosteron gezien als de sleutel tot kracht, vitaliteit, succes en mannelijkheid. Maar bepaalt je testosteronlevel echt wat voor soort man je bent en hoe je je leven leidt? En wat betekent mannelijkheid überhaupt?
Wat je nog meer kan verwachten van 't nieuwe Men's Health nummer? Onder andere:
- Zo blijf je fit na je 50e
- Belangrijk advies tegen slapeloosheid
- Waanzin of onderbouwde wetenschap: werkt emsculpt?
- Voedseltips voor een gezonde leefstijl van zeven chefkoks
- Hoe onze maatschappij autisme steeds meer accepteert
- Twaalf simpele doelen voor een gelukkiger leven
- Redacteur Nick Klaessens probeert de bizarre sport Kabaddi
- Het verhaal van een van 's werelds beste CrossFitter, Sven Verheul
- De belevenis van een marathon lopen in Abu Dhabi
Nieuwsgierig geworden? Dit lees je allemaal in de nieuwe Men's Health, die vanaf vandaag in de winkels ligt.