Komende week is het weer zover: de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Een streven om van 6 tot en met 12 maart iets meer fruit en groenten te consumeren -en geen vlees.
© Getty Images - We Are

Door één week geen vlees te eten bespaar je per persoon ongeveer 130 liter watergebruik, ongeveer 13.3 kg aan CO2 uitstoot (wat gelijk staat aan 76 km autorijden) en 770 gram aan vleesconsumptie. Prima streven dus, zo'n week zonder vlees.
Zo begon de Nationale Week Zonder Vlees
Dat is de reden dat Isabel Boerdam in 2018 startte met het initiatief de Nationale Week Zonder Vlees, een week die inmiddels is uitgegroeid tot een fenomeen. Dat de grote spelers zich nu ook volle bak op het vegetarische en veganistische assortiment storten moge duidelijk zijn. Van McDonald's tot KFC en van de Jumbo tot de Albert Heijn -geen bedrijf laat veganistische voeding aan zich voorbij glippen.
Klimaatgezant van Nederland
De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wordt gesteund door Marcel Beukeboom, Klimaatgezant van het Koninkrijk der Nederlanden. Beukeboom: 'De Nationale Week Zonder Vlees vestigt de aandacht op hoe je zelf kunt bijdragen aan een duurzamere wereld. Het illustreert dat ook kleine stapjes grote impact kunnen hebben zonder in te hoeven leveren op de eigen kwaliteit van leven.'