Dit is het enige goede recept om een Bloody Mary te maken
De klassieke oppepper.
De bloody mary is één van de meest uitgesproken cocktails die je kunt bestellen (of maken), zowel qua smaak als presentatie. Toch is veel tierelantijn geen garantie voor een fijne afdronk.
Beste recept voor een bloody mary
Houd het simpel
Een goede bloody mary bevat namelijk geen selderij, en als je toch bezig bent: ook geen spek, garnalen en mini-cheeseburgers op een prikker. Onder het mom van “brunch” verpesten sommige eetgelegenheden dit drankje om de prijs op te drijven. Het originele recept bestaat simpelweg uit wodka, tomatensap, citroensap, worcestershiresaus en tabasco. Jep, dat is alles.
Natuurlijke remedie
In plaats van een groentemix, gebruik je 100% tomatensap voor een evenwichtige basis. Tomatensap is een geweldige bron van ontstekingsremmende en hartversterkende carotenoïden, die in ieder geval een deel van de effecten van de drank zouden moeten temperen. Pers vers citroensap uit om de chemische smaak van in de winkel gekochte concentraten te vermijden.
Snel ijsblokjes nodig? Bevries heet water. Dit heet ook wel het Mpemba-effect, een fenomeen dat ervoor zorgt dat heet water soms sneller bevriest dan koud water, mogelijk omdat warmte sneller vrijkomt van het oppervlak.
Meten en mixen
Schud of rol (dat wil zeggen: draai de shaker rond in kleine cirkels) de volgende ingrediënten met ijs in een cocktailshaker: 120 ml tomatensap, 40 ml wodka, 15 ml citroensap en naar smaak wat worcestershiresaus en tabasco. Giet alles in een highballglas met ijs. (Als je écht dorst hebt, kun je dit recept natuurlijk ook verdubbelen en in een pintglas serveren).
Garneren kun je leren
Als je een beetje meer pit wilt, roer dan wat mierikswortel of versgemalen peper door je Bloody Mary. Garneer met een partje citroen of een olijf. Maar ga niet te ver. Zoals Dirty Harry ooit zei: ‘Een man moet zijn beperkingen kennen.'