7 voedingsmiddelen met veel vitamine E
Lekker én gezond.
Vitamine E is erg goed voor je lichaam en kan je heel makkelijk binnenkrijgen met voeding. Je moet alleen wel even weten in welke producten deze vitamine zit. En wij gaan je dat natuurlijk vertellen. Daarom een lijstje van 7 voedingsmiddelen met veel vitamine E.
Vitamine E: waar is het goed voor?
Grote kans dat vitamine E niet hoog op je prioriteitenlijstje staat, maar toch is deze vitamine onmisbaar. 'Vitamine E versterkt het immuunsysteem en helpt je cellen met elkaar te communiceren, maar het staat vooral bekend als een krachtige antioxidant', aldus Kim Yawitz, geregistreerd diëtist. Maar waar zit vitamine E dan eigenlijk in? Die vraag beantwoorden we hieronder.
In welke voedingsmiddelen zit vitamine E?
1. Zwarte bonen
Per kopje zwarte bonen krijg je 3 milligram vitamine E binnen. Bonen leveren daarnaast ook veel eiwitten en vezels, waardoor ze een zeer verzadigende keuze zijn,' zegt diëtist Amy Gorin.
2. Tarwekiemolie
Deze olie smaakt naar noten en is zeker de moeite waard om aan je boodschappenlijstje toe te voegen. 'Eén eetlepel tarwekiemolie levert maar liefst 20 milligram vitamine E, wat meer is dan volwassen mannen per dag nodig hebben', zegt Yawitz. Deze olie is heerlijk in een saladedressing of over je pasta, en ideaal als je niet veel noten of zaden eet.
3. Zonnebloempitten
'100 gram zonnebloempitten bevat 7 milligram vitamine E', zegt Yawitz. 'Daarnaast bevatten deze zaden ook verzadigende eiwitten, vezels en gezonde vetten.' Win-winsituatie!
4. Geroosterde amandelen
Geroosterde amandelen bevatten ongeveer 7 milligram vitamine E per 30 gram amandelen. Amandelen zijn heerlijk door de yoghurt of kwark.
5. Pindakaas
Goed nieuws voor alle pindakaasfanaten: pindakaas bevat naast eiwitten en gezonde vetten drie milligram vitamine E per twee eetlepels. Een extra dikke laag op je boterham kan dus geen kwaad.
6. Asperges
Volgens Gorin levert deze groente per portie 1,5 milligram vitamine E, naast 3 gram vezels. Komt dat even goed uit met het aankomende aspergeseizoen.
7. Mango
'In een kopje mango zit ook ongeveer 1,5 milligram vitamine E, maar het levert ook 60 milligram vitamine C,' zegt Gorin. Een heerlijk, gezonde snack.