Recept: curry met spinazie voor een ijzerrijke avond
Cruciaal voor je spierballen.
© Westend61

Voldoende ijzer is essentieel. Maar hoe zorg je ervoor dat je gedurende de dag genoeg ijzer binnenkrijgt? Door te kiezen voor ijzerrijke opties bij ontbijt, lunch en je avondeten. Dit recept voor een curry met spinazie kun je zowel vegetarisch maken als met garnalen en bevat lekker veel ijzer.
IJzerrijke curry met spinazie
Mannen hebben elke dag zo’n 11 mg ijzer nodig. Vrouwen van circa 16 - 50 jaar wordt geadviseerd om dagelijks 16 mg ijzer binnen te krijgen. Goed nieuws: deze maaltijd bevat 9,5 of 9,7 mg ijzer, afhankelijk of je voor de vegetarische optie met tofu kiest of liever garnalen toevoegt. Volkoren producten bevatten veel ijzer, dus kies zeker voor volkoren noedels of zilvervliesrijst en liever niet voor de witte versie.
De aangegeven hoeveelheden zijn voor één persoon.
Ingrediënten
- 100 gram volkoren noedels of zilvervliesrijst = 3 mg ijzer
- 150 gram spinazie = 3 mg ijzer
- 75 gram kikkererwten = 2 mg ijzer
- 75 gram tofu = 1,7 mg ijzer of 75 gram garnalen = 1,5 mg ijzer
- 100 ml kokosmelk
- 1 el currypasta
- 1 el plantaardige olie
Recept
- Verhit de olie in een pan en bak de currypasta 1-2 minuten in de olie.
- Blus af met de kokosmelk.
- Kook de noedels of de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes en voeg toe aan de curry (of voeg hier de garnalen toe).
- Voeg de spinazie en de kikkererwten toe en laat dit nog even verwarmen.