Havermoutontbijt: dit razendsnelle recept moet je proberen
Zo begin je je dag pas echt goed.

Begin je dag goed met een ontbijtje, bomvol eiwitten, ijzer en vezels: het ontbijt is ten slotte de belangrijkste maaltijd van de dag. Met dit makkelijke en lekkere recept knal je pas echt je dag door.
Hartige havermout met groente en ei
Totaal: 20 min. | Porties: 4.
Wat heb je nodig?
• 2 el olijfolie
• 1 tl geraspte gember
• 140g boerenkool
• 4 tl groentebouillonpoeder
• 160g havermout
• 1 tl geroosterde sesamolie
• 4 zachtgekookte eieren
• Geroosterde sesamzaadjes, nori en gesneden lente-ui, ter garnering
Bereiding
Stap 1:
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gember toe en bak terwijl je regelmatig roert, en tot het geurt, ongeveer 1 min. Voeg de boerenkool toe, kruid met ¼ tl zout en roerbak tot de kool slapper wordt; doe in een kom en giet wat vloeistof uit de pan.
Stap 2:
Voeg 950 ml water en de bouillonpoeder aan dezelfde pan toe en breng aan de kook. Roer de havermout erdoorheen en laat pruttelen. Blijf roeren tot de havermout zacht en ingedikt is, zo’n 6-10 minuten. Voeg de sesamolie toe.
Stap 3:
Schep de havermout in kommen en serveer met de boerenkool, eieren en sesamzaadjes als topping. Voeg naar smaak nori en gesneden lente-ui toe.
Eén portie bevat maar liefs: 312 kcal, 30 g koolhydraten, 13 g eiwitten, 16 g vetten.