Hoeveel variatie zit er in jouw avondeten?
Uit onderzoek blijkt dat 7 op de 10 Nederlanders wekelijks hetzelfde gerecht op tafel zet, terwijl 83 procent variatie in maaltijden wél belangrijk vindt.
© Getty Images

Uit onderzoek van HelloFresh blijkt dat menig Nederlander elke avond worstelt met dezelfde vraag: ‘Wat eten we vandaag?' Maar liefst 7 op de 10 Nederlanders zet namelijk wekelijks hetzelfde gerecht op tafel. Dat is opmerkelijk, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 83 procent variatie in maaltijden wél belangrijk vindt. Het lijkt erop dat we vaak te moe zijn om na te denken over wat er ‘s avonds op tafel moet staan. Daarom laten wij je zien hoe je makkelijk en snel een lekker en gezond recept in elkaar knalt.
Zo krijg je makkelijk en snel een gevarieerde maaltijd op tafel
Plan je maaltijden
Mealpreppen is een goede optie om variatie aan te brengen, zonder dat het je te veel tijd kost. Als je wekelijks op een rustig moment plant (en kookt) wat er op tafel komt, heb je tijd en ruimte om te bedenken wat afwisselend, lekker en voedzaam is.
Kies voor kleur
Gevarieerd eten gaat vanzelf als je kiest voor (kleurige) groenten. Verschillende kleuren groenten bevatten namelijk verschillende vitaminen. Hoe meer kleur, hoe meer variatie. Zo zit aubergine bomvol ijzer en vitamine C, zijn bietjes erg vezelrijk en is maïs een bron van magnesium.
Zorg voor balans
In een ideaal gerecht is er sprake van een goede verhouding tussen een aantal componenten. Ga voor een mix van vis/vlees (of een andere bron van proteïne), groenten en koolhydraten. Zo krijg je verschillende (gezonde) vetten binnen én vitaminen en mineralen.
Recepten
Mocht je met deze tips alsnog inspiratieloos, check dan even de snelle recepten die hieronder staan.