Deze keto-vriendelijke hapjes zijn onmisbaar op jouw borrelplank
Gooi die datumprikker maar vast in de groepsapp.
© Getty Images - xavierarnau

Heb je steeds meer zin in barbecues en borrels? Wij ook! Het kan in deze periode lastig zijn om je aan je ketogeen dieet te houden. Geen paniek. Wij zetten de lekkerste keto-vriendelijke borrelhapjes voor je op een rij, zodat je zonder schuldgevoel kunt snacken.
Avocado Gevulde Eieren
Wat heb je nodig?
- 6 hardgekookte eieren
- 1 rijpe avocado, gepeld en ontpit
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: paprikapoeder, verse bieslook
Wat ga je doen?
Pel en halveer de hardgekookte eieren. Verwijder vervolgens voorzichtig de eigeel uit de hardgekookte eieren en doe ze in een kom.
Prak de avocado in dezelfde kom met de eigeel, citroensap, zout en peper. Meng goed tot een romig mengsel ontstaat.
Schep het avocado-eigeel mengsel terug in de gehalveerde eieren. Garneer met paprikapoeder en verse bieslook voor extra smaak en presentatie. Voilà, in een handomdraai staat deze keto-snack op tafel!
Gegrilde Courgette Rolletjes met Roomkaas en Zalm
Wat heb je nodig?
- 1 middelgrote courgette, in dunne plakjes gesneden
- 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 100 gram gerookte zalm, in dunne plakjes
- Verse dille, fijngehakt
Wat ga je doen?
Bestrijk de plakjes courgette met olijfolie en gril ze kort aan beide kanten tot ze zacht zijn. Laat de courgetteplakjes vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Zijn ze op afgekoeld? Besmeer dan elk plakje courgette met een laagje roomkaas en een plakje gerookte zalm.
Rol de courgetteplakjes voorzichtig op en steek vast met een cocktailprikker. Garneer met verse dille voor een extra smaakbeleving. Zalm met roomkaas is een klassieke combi en verveelt nooit. Smullen maar!
Geroosterde Bloemkool Hummus met Groentesticks
Wat heb je nodig?
- 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels tahini
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Groentesticks naar keuze (bijv. wortel, komkommer, paprika)
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, knoflook, zout en peper.
Verspreid de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 25-30 minuten.
Doe de geroosterde bloemkool in een blender of keukenmachine samen met tahini, citroensap, zout en peper. Mix tot een gladde massa.
Serveer de geroosterde bloemkool hummus met verse groentesticks voor een knapperige traktatie.