Zo maak je van simpele mealpreps een culinair hoogstandje
Tips van chefkok - en coverman in spe - Joris Bijdendijk.
Als je aan mealpreps denkt, denk je aan rijst, kip en broccoli. Op zich niks mis mee, hoewel je liever wat meer varieert. Wat nou als je aan een sterrenchef vraagt om mealpreps tot een culinair hoogstandje om te toveren? Dat is precies wat wij deden. Bij deze!
5 sterren mealpreps
Sterrenkok Joris Bijdendijk stelde onderstaand recept samen. Mocht je het eindresultaat willen zien, check dan even de video onderaan. Voor nu: succes!
Ingrediënten:
- Halve avocado
- 100gr low fat steak
- 50 gr droge couscous
- 50 grams broccoli
Recept (drie gangen):
1. Marineer de halve avocado met limoensap, zwarte peper, zout en piment d'espelette. Vul de halve avocado met couscous, een klein beetje citroensap, groene kruiden en tomaat. Beleg dit met waterkersblaadjes, zo lijkt het net een soort drakenei. Je maakt het af door er tomatenpoeder over te strooien.
2. De topjes van de broccoli gebruik je als een bouquet op een dieper bord. Rooster eerst de broccolistronken (die je niet zou gebruiken) om er vervolgens bouillon van te trekken. Dat schenk je heet over het bouquet heen. Voila! Een klein soepje als tussengerecht.
3. Bak de steak aan beide kanten. Snij het middenstuk in mooie plakken en maak van de zijkanten en afsnijdsels je tartaar. Die tartaar stop je in een padron peper en maak je aan met knoflook, peper en zout. De padron peper gevuld met tartaar rooster je daarna op het vuur. Maak de overgebleven couscous aan met chlorofyl (een groene kleurstof uit kruiden) en maak tot slot nog een saus van postelein op basis van broccoli bouillon en doorgedraaide postelein. Finishing touch: veel kruiden. Eet smakelijk!