Volledig verzorgd uiteten? Boek dan een avondje Vloed
Een pareltje in Noordwijk.
Denk je aan Noordwijk, dan denk je aan de zee. Zeer toepasselijk is dan ook de naam van restaurant Vloed, dat huist in de Noordwijkse Van der Valk. Wij mochten langskomen voor een volledig verzorgd diner, geheel gesluierd in de Noordwijkse ambiance. Op de website lazen we al dat het ervaren keukenteam met liefde de lekkerste vis-, vlees- en vegetarische gerechten klaarmaakt, maar vandaag gaan we voor een volledig plantbased diner. Spoiler: dat kunnen ze bij Vloed als geen ander.
Sterrenmaaltijd
Executive Chef Denny van Veen komt allereerst even langs om ons wegwijs te maken. 'Jullie trappen af met pompoen als voorgerecht, een voorproefje van de nieuwe kaart.' We krijgen de pompoen geserveerd in allerlei vormen en smaken. De vele verschillende varianten zijn - voor een niet zo'n fijnproever (maar wel liefhebber!) - niet allemaal thuis te brengen (iets met tijm!) - maar allemaal overheerlijk. Dat belooft veel goeds.
Hierna volgt de Noordwijkse proeftuin. Een zeer smaakvol geheel van lokale groenten, deels gerookt en vooral zeer smaakvol. Dat je met zulke basisingrediënten
zoiets lekkers kunt creëren, mag een les zijn voor elke thuischef (incluis mijzelf). Door de gangen heen wordt 't glaasje Merlot ook steeds rijkelijk bijgevuld. Perfect.
Save the best for last nemen ze heel serieus bij Vloed. De afsluiter: Banana Royale. Een dessert gemaakt door hun eigen patissier. Alleen voor dit nagerecht zou je al een nachtje Van der Valk boeken. Bonustip: dan kun je de volgende dag direct de gym in gevolgd door een overheerlijke wellness.
Ook trek gekregen? Boek dan hier. Of durf je zelf de handen uit de mouwen te steken? Scoor dan ‘De Noordwijkse Keuken’. Hiermee kun je thuis de culinaire traditie tot leven wekken.