Zo maak je je tanden witter

Stijl

Een mooie glimlach is je ultieme visitekaartje. Geen wonder dat iedereen het liefst een stel mooie, witte bijters heeft.

In de meest bleekmiddelen – degenen die je zelf kunt kopen en professionele producten – zit een vorm van peroxide als actief ingredient, zegt tandadviseur Mark Wolff.

De chemische reactive die dit in je tanden teweeg brengt, verandert de kleur en maakt de tand witter.

Professionele producten zijn geconcentreerder, dus werken sneller. Aangezien professionele bleeksalons special lichten gebruiken om het chemische process te versnellen, kun je in principe binnen een uur buiten staan met wittere tanden.

De whitening kits die je online of bij een apotheek kunt kopen (zoals strips en gels) doen in principe ook hun werk, alleen bevatten ze minder van de actieve stof. Het zal dus langer duren voordat je hetzelfde resultaat bereikt.

Het komt erop neer hoeveel je bereid bent uit te geven. Natuurlijk zijn producten die je zelf koopt een stuk goedkoper dan een whiteningsalon. Bereid om wat geld over de balk te smijten? Maak dan een afspraak met je tandarts. Liever  zelf aan de slag? Lees dan verder. Dr. Wolff raadt overigens de Crest Whitestrips of de iWhite Instant Teeth Whitening aan.

Bleek niet wanneer je tanden grijs zijn
Bleek werkt op tanden met gele of bruine kleurveranderingen. Meestal wordt dit veroorzaakt door eten of drinken, zegt dr. Wolff.

Dat je grijze tanden hebt, heeft meestal te maken met genen of medicijngebruik. Bespreek je opties met de tandarts – facings zijn vaak de enige oplossing.

Bleek niet als je tanden al gevoelig zijn
De producten die je in de winkel koopt maken je tanden waarschijnlijk alleen maar gevoeliger. Vraag aan je tandarts of hij/zij je een behandeling kan geven voor gevoelige tanden.

Stop na twee weken als je bijwerkingen krijgt
Bleken kan bijwerkingen hebben. De peroxide kan je tandvlees irriteren en je tanden gevoeliger maken voor warmte en kou. Wanneer je het idee hebt dat er dingen in je mond veranderen, moet je direct stoppen. De problemen zullen weer verdwijnen zodra je stopt met bleken.

Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.