Herken jouw Miss Perfect

Herken jouw Miss Perfect

Alleen tijdens de feestdagen? De formule voor de perfecte vrouw is een simpele: knap + slim + grappig = de Ware. Was het maar zo simpel. Zo herken je je droomvrouw écht.

Ze…

is niet te jong

Recent onderzoek in het Journal of Sex Research toont aan dat mannen gelukkiger in hun relatie zijn wanneer hun partner 2 tot 4 jaar jonger is.

lacht om je (slechte) grappen

Canadese onderzoekers toonden aan dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen die om hun grappen lachen. Bovendien gaf 75% van de mannen in een enquête van onze Amerikaanse Men’s Health-collega’s aan dat gevoel voor humor een onmisbare eigenschap voor een vrouw is.

heeft een stralende glimlach

Onderzoek in het journal Emotion toont aan dat we vrouwen aantrekkelijker vinden als ze glimlachen. De onderzoekers vroegen mannen en vrouwen om meerdere foto’s van de andere sekse te beoordelen. Op sommige afbeeldingen lachte de persoon, op andere niet. Hoewel vrouwen de voorkeur geven aan mannen met een serieuze gezichtsuitdrukking, voelen mannen zich voornamelijk aangetrokken tot vrouwen die hun tanden bloot lachen.

heeft grote borsten

BREKEND: Mannen houden van borsten! BREKENDER: Mannen houden van grote borsten. Onderzoekers hebben uitgezocht of je sociosexuele oriëntatie – je bereidheid tot casual sex – invloed heeft op de manier waarop je de aantrekkelijkheid van de borstgrootte beoordeelt. Het resultaat: Hoewel alle mannen genoten van wat ze zagen (serieus!), werden de grotere borsten als aantrekkelijker beschouwd door mannen die geen langdurige relatie hadden.

heeft lange benen

Onderzoeksresultaten die werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de Human Behavior and Evolution Society tonen aan dat mannen de voorkeur geven aan vrouwen met langere benen. Tijdens het onderzoek werden de gezichten van vrouwen vervormd op foto’s, waarna de mannen moesten aanwijzen welke gezichten het aantrekkelijkst waren. Het resultaat: de kans dat een man een vrouw met lange benen uitkoos was acht keer zo groot.

heeft kleine voeten

Tijdens hetzelfde onderzoek werd onderzocht hoe mannen de schoenmaat van een vrouw beoordeelden.

Mannen kozen ongeveer vier keer vaker voor vrouwen met kleine voeten. Die vinden we niet alleen aantrekkelijker maar ook vrouwelijker.

heeft smalle heupen

Ok, nog één resultaat uit hetzelfde onderzoek dan: Mannen beoordeelden vrouwen met smalle heupen 11 keer vaker als aantrekkelijk. Waarom? De onderzoekers denken dat mannen smalle heupen linken aan een gezondere jeugd en betere genen.

werkt aan een carrière

Paraderen met een mooie jonge vrouw aan je zijde die verliefd is op je bankrekening? Man, dat is uit! Althans, volgens de wetenschap. Onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Sociology toont aan dat de meeste mannen de voorkeur geven aan een vrouw die financieel onafhankelijk is in een relatie.

is intelligent

Kom nu niet met een dom blondje aanzetten, want ook dat is uit. Onderzoek in het Journal of Sex Research toont aan dat mannen tevredener zijn met hun partner als zij een degelijke opleiding heeft genoten. Tegelijkertijd toont het onderzoek aan dat mannen minder gelukkig in het huwelijk zijn als de vrouw de kostwinner van het gezin is. Succes is sexy – teveel succes niet.

draagt rood

Zanger Chris de Burgh (The Lady in Red) wist het al een paar jaar, maar wetenschappers zijn er nu ook uit: we vinden vrouwen in het rood inderdaad aantrekkelijker. Onderzoek in het Journal of Personality and Social Psychology toont aan dat mannen zich aanzienlijk meer sexueel aangetrokken voelen tot de kleur rood. Of dat nu een jurk, sexy ondergoed of lippenstift is maakt niet uit.

heeft bruin haar

Brits onderzoek waarbij mannen foto’s moesten beoordelen van dezelfde vrouw met verschillende haarkleuren – rood, blond en bruin – toont aan dat mannen brunettes fysiek aantrekkelijker vinden. Daarnaast beschouwen we brunettes als intelligenter en toegankelijker en toont onderzoek van Florida State University aan dat we hen ook als betrouwbare en stabiele personen zien.

Deel online:
Gerelateerde artikelen
Zie elders