Recept voor een smakelijk Valentijnsontbijt

Voeding

Wil je dat ze terugkomt voor meer? Maak dan een stapel citroenpannenkoekjes met bosbessen voor haar. Een beetje bacon on the side, en vergeet vooral de koffie niet.

Natuurlijk kun je gewoon een pak pannenkoekenmix opentrekken, maar dan kun je haar net zo goed een bak Brinta voorzetten. Dit is veel lekkerder.

 

Stap 1 - Bacon met pit
Het toch al lekkere vlees wordt nog smakelijker met deze mix van zoete en pittige smaken.

 

1/ Ahornsiroop en zwarte peper

Leg 250 gram bacon op een rooster dat je in een met aluminiumfolie bedekte ovenschaal hebt geplaatst. Bak dat ongeveer 15 minuten op 200°C in de oven. De bacon moet bruin zijn, maar niet te knapperig. Bestrijk de bacon dan met 2 eetlepels ahornsiroop en strooi daar 1 theelepel grof gemalen zwarte peper overheen. Bak het dan nog 5 minuten.

 

2/ Basterdsuiker en cayennepeper

Meng 45 gram basterdsuiker met 1 theelepel cayennepeper. Bedek 250 gram bacon aan beide kanten met dit mengsel en leg het, net als bij bovenstaande, op een rooster in een ovenschaal met aluminiumfolie. Bak de bacon in ongeveer 20 minuten knapperig op 100°C.

 

3/ Agavesiroop en limoen

Leg 250 gram bacon op een rooster in een met aluminiumfolie bedekte ovenschaal. Bak dit ongeveer 15 minuten op 200°C bruin, maar niet te knapperig zijn. Meng 2 eetlepels agavesiroop met 1 theelepel limoenrasp en limoensap en smeer de bacon hiermee in. Bak het dan nog 5 minuten.

 

Stap 2 -Citroen-ricotta pannenkoeken

  • 65 g bloem
  • 1¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl grof zeezout
  • 190 g ricotta
  • 45 ml volle melk
  • rasp van ½ citroen
  • 3 grote eieren, gesplitst
  • 2½ el suiker
  • boter
  • 40 g blauwe bessen
  • ahornsiroop

 

  1. In een middelgrote kom mix je de bloem, het bakpoeder en het zout.
  2. In een andere kom doe je de ricotta, de melk, het citroenrasp en het eigeel. Doe daar het bloemmengsel bij, en mix alles goed.
  3. Klop het eiwit in een vetvrije kom luchtig en wit en schep dit voorzichtig door het deeg.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met boter en giet daar voorzichtig het beslag in. Leg er als het beslag nog vloeibaar is de blauwe bessen op. Bak de pannenkoek totdat hij goudbruin is, en draai hem dan in één keer om. Serveer de pannenkoeken met de ahornsiroop.

 

Stap 3 - Gin tussen de lakens

Ze heeft haar ochtendhydratie hard nodig. Maak daarom dit sprankelende, verfrissende drankje voor haar om indruk te maken. Zet een glas gin twee dagen de koelkast, met daarin komkommer zonder schil en zaadjes. Filter dit, en schenk er 50 ml van in een glas. Schenk daar 30 ml Pimm’s bij en 15 ml vers geperst citroensap. Voeg daar nog wat koud gemberbier aan toe en garneer met verse munt en komkommer.

Blijkbaar deden de originele oermannen het net even en beetje… anders.
Of je om 03.00 uur 's nachts je wekker wilt zetten is een ander verhaal. 
Havermout keeps you going strong.