Recept: chocoladepopcorn met limoenyoghurt

Voeding

Wist je dat er 2 keer zoveel antioxidanten in een portie popcorn zit dan in fruit? Dat maakt dit het lekkerste toetje tegen de griep.

Ingrediënten voor 2 porties

 • 2 ananasringen
 • 2 snufjes suiker
 • 1/2 pure chocoladereep
 • 1 limoen
 • 1 hand ongezouten/ongezoete popcorn
 • 1 klein bakje yoghurt

 

Caramelised-Pineapple-__landscape

Bereiding

 1. Smelt de suiker in een pan totdat het goudbruin is, voeg daarna de ananasringen toe. Verhit de ringen aan beide kanten, voeg het siroop van de ananas toe en verwarm dit tot een stroperig geheel. ''Beschouw deze suikerige laag als het medicijn tegen een zere keel,'' zegt MH-chef Mark Sargeant.
 2. Haal de pan van het vuur, breek de chocolade terwijl de inhoud van de pan afkoelt. Houd een beetje chocolade over om aan het einde je toetje mee af te maken.
 3. Stop de chocolade in een hittebestendige kom. Zet deze kom op een pan met kokend water en wacht totdat de chocolade smelt. Dip vervolgens de popcorn in de gesmolten chocolade. Plaats ieder gedipt popcornstukje op een bakplaat, en zet deze daarna even in de vriezer.
 4. Rasp ondertussen de limoenschil en knijp de limoen vervolgens uit boven de yoghurt. Hierdoor krijg je de ADH vitamine C binnen.
 5. ''Maak het toetje op door een ananas ring in het midden van een koud bord te leggen,'' zegt Sargeant. ''Giet wat siroop eroverheen, vervolgens wat yoghurt en besprenkel het met wat popcorn.'' En niet te vergeten, wat kleine stukjes chocolade. Los van het bestrijden van een zere keel en het boosten van je vitamine C level, krijg je door dit toetje ook veel antioxidanten binnen. Die jou weer beschermen tegen de griep.

 

 

Voedingswaarde per portie
282 calorieën,  15g eiwitten, 51 g koolhydraten, 14 g vet (waarvan 8g verzadigd).

Stil je honger met deze pannenkoeken voor snel spierherstel.
Zorg dat je juist geïnformeerd bent wanneer je graag gezond wilt eten.