Recept: Gekruide kipspiesen met aardappelwedges en frisse salsa

Voeding

Dit gerecht met heerlijke kipspiesen met aardappelwedges bevat 37 g eiwitten en slechts 530 kilocalorieën per portie.

Je mengt in dit recept de kip met verse basilicum, een verrassende maar super lekkere combinatie. De aardappeltjes gaan de oven in, de kipspiesjes op de grill. Zo maak je in een handomdraai een super gezonde maaltijd met alleen maar goede vetten en veel eiwit!  Dit recept komt van de chef-koks van foodbox-bezorger Marley Spoon. Voor meer informatie kijk op: marleyspoon.nl

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 1x filet van Nederlandse scharrelkip (200 gr)
  • 1x satéprikkers
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 2g gedroogde basilicum
  • 10g verse basilicum
  • 500g rode aardappels

 

Wat je verder nodig hebt...

  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie

Bereiding

kipspiezen

Voedingswaarde per portie

530 kcal, 16.8 g vet, 37 g eiwitten, 50.4 g koolhydraten

Weer eens wat anders dan poeders, pillen en fatburners. 
Luchtig, smaakvol en perfect gebakken: zo hoort een omelet te zijn. Thomas Keller, 3 sterren-chef en auteur van kookboeken, geeft stapsgewijze instructies voor het maken van een snel, smakelijk en gezond ontbijt (of diner).
Ook nog inspiratie nodig voor het eten? Lees dit.