Recept: Gekruide kipspiesen met aardappelwedges en frisse salsa

Voeding

Dit gerecht met heerlijke kipspiesen met aardappelwedges bevat 37 g eiwitten en slechts 530 kilocalorieën per portie.

Je mengt in dit recept de kip met verse basilicum, een verrassende maar super lekkere combinatie. De aardappeltjes gaan de oven in, de kipspiesjes op de grill. Zo maak je in een handomdraai een super gezonde maaltijd met alleen maar goede vetten en veel eiwit!  Dit recept komt van de chef-koks van foodbox-bezorger Marley Spoon. Voor meer informatie kijk op: marleyspoon.nl.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 1x filet van Nederlandse scharrelkip (200 gr)
  • 1x satéprikkers
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 2g gedroogde basilicum
  • 10g verse basilicum
  • 500g rode aardappels

 

Wat je verder nodig hebt...

  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie

Bereiding

kipspiezen

Voedingswaarde per portie

530 kcal, 16.8 g vet, 37 g eiwitten, 50.4 g koolhydraten

 

Dit slimme trucje voorkomt heel wat stress en levert je in één keer veel gezonde snacks op.
Een smakelijk recept, makkelijke instructies én voldoende eiwitten voor spierherstel kunnen prima samengaan (en het beste: geen afwas!).
Bookmark dit artikel, je gaat 'm vaak willen nalezen. 
Wat je beter eerst kunt doen voor je je bakkie pleur opdrinkt.
Je wordt weer eens genept waar je bij staat. 
Dit is je uitkomst als je haast hebt of op kantoor zin hebt in roerei met bacon.