Net wakker? Dit is waarom je nu maar beter nog géén koffie moet drinken

Voeding

Wat je beter eerst kunt doen voor je je bakkie pleur opdrinkt.

Hoeveel dagen per week is koffie hetgeen waar je de dag mee begint? Voor vele is een kop koffie het eerste wat ze nemen aan het begin van de dag. Enorm ongezond, zo blijkt.

Uit een publicatie van het National Centre for Biotechnology Information blijkt dat wanneer je koffie drinkt op een lege maag, je eerder last hebt van een opgeblazen gevoel. Je maagzuur reageert namelijk niet zo best op de koffie, en het kan ook indigestie en brandend maagzuur veroorzaken.

Volgens dokter Adam Simon van PushDoctor heeft het ook nog op andere manieren invloed op het lichaam: 'Het verhoogt de hoeveelheid water dat door je lichaam wordt uitgestoot, en kan uitdrogingsverschijnselen veroorzaken. Het kan zelfs je hartslag en bloeddruk beïnvloeden,' zei hij tegen Express.

'Teveel cafeïne geeft je kriebels, trillingen en andere ontwenningsverschijnselen, waaronder stemmingswisselingen,' voegde hij daaraan toe.

Kortom: redenen genoeg om eerst een ontbijtje te nemen voor je aan de koffie gaat.


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?

Via: Harper's Bazaar

Dit slimme trucje voorkomt heel wat stress en levert je in één keer veel gezonde snacks op.
Een smakelijk recept, makkelijke instructies én voldoende eiwitten voor spierherstel kunnen prima samengaan (en het beste: geen afwas!).
Bookmark dit artikel, je gaat 'm vaak willen nalezen. 
Wat je beter eerst kunt doen voor je je bakkie pleur opdrinkt.
Je wordt weer eens genept waar je bij staat. 
Dit is je uitkomst als je haast hebt of op kantoor zin hebt in roerei met bacon.