Lifehack: zo kun je elke dag zorgeloos chocolade eten

Voeding

Eet je chocolade op deze manier en je mag ‘t elke dag zoveel als je wilt. We menen het.

Dit is geen grap. Je lievelingssnack is echt goed voor je. Pure chocolade heeft zoveel goede eigenschappen dat je het elke dag zou moeten eten.

Eet elke dag een beetje chocolade om je hoeveelheid polyfenolen en prebiotica binnen te krijgen, en om de gezondheid van je darmen te ondersteunen. Maar er is een speciale manier om het zo goed mogelijk te eten. Zo doe je het:

Neem een stukje pure chocolade van de beste kwaliteit, minstens 70% cacao. Leg het onder je tong zonder het je tanden te laten raken. Laat de chocolade onder je tong smelten, zonder te kauwen. Zo lost het langzaam op in je mond. Hierdoor verzadig je je smaakpapillen, waardoor ze ‘er is hier chocolade’ naar je hersenen sturen via de orale thalamus tract die van de mond direct naar de hersenen loopt. Chocolade stimuleert de productie van endorfine en enkefalinen. Deze zijn 200 keer zo krachtig als morfine als het gaat om de manier waarop ze de feel-good-sensoren in je hersenen stimuleren. Als je dat ene stukje chocolade elke dag eet en twee minuten in je mond laat smelten, is de kans groot dat je je verzadigd voelt. Als je meer wilt: ga je gang en neem nog een stukje.

Er zijn maar weinig mensen die hierna echt nog een stuk nodig hebben, dus zie het als dé manier om chocola te eten zonder aan te komen of je bloedsuikerspiegel in de war te schoppen.

Honderden verschillende diëten raden je hetzelfde aan: schrap koolhydraten uit je eetpatroon als je strak wilt worden. Maar is dit echt dé manier?
MH ontleedt de eiwitreep: een snelle bron van herstelbrandstof of een mierzoete wolf in schaapskleren?