Keto-recept: knapperige, spicy cajun-zalm met paprika en ui

Voeding

Een extreem verslavend en makkelijk zalmrecept voor je keto-receptenboek.

Het ketogeen dieet is met name de laatste jaren erg populair. Het dieet beperkt de koolhydraat- en eiwitinname en bestaat voornamelijk uit vetrijk voedsel. Het dieet moet het metabolische proces ketose aanwakkeren. Dit zorgt voor de verbranding van opgeslagen vet, in plaats van verbranding van beschikbare glucose. De voordelen van dit type verbranding zijn onder meer: een verhoogde weerstand, betere mentale en fysieke prestaties, verlaagd insulineniveau en een beter beheersbare eetlust.

Hieronder een recept dat je absoluut zorgeloos kunt eten wanneer je besluit de keto-uitdaging aan te gaan. Kan je alvast oefenen. 

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

-        ½ witte ui in dunne plakjes

-        1 rode paprika in reepjes

-        1 oranje paprika in dunne reepjes

-        3 knoflooktenen in plakjes

-        Zeezout

-        Versgemalen zwarte peper

-        3 eetlepels olijfolie

-        1 el gedroogde tijm

-        1 el cajunkruiden

-        Vier zalmfilets

 

Instructies:

1. Verhit de oven voor op 200 graden.

2. Op een grote bakplaat leg je de ui, pepers en knoflook. Kruid met zout en peper en vermeng met olijfolie.

3. Maak een kruidenmix van de tijm, cajunkruiden, paprika en knoflookpoeder en wrijf de zalm ermee in

4. Bak in de oven tot de groenten zacht zijn en de zalm goed gaar, zo’n 20 minuten.

5. Serveer met een salade.

Via Delish.com


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
MH ontleedt de eiwitreep: een snelle bron van herstelbrandstof of een mierzoete wolf in schaapskleren?
Doe je lichaam een plezier en pas deze tips vanavond nog toe!
Goed nieuws voor de knoeiers onder ons.
Kijken en vergelijken, op basis van doelen.