Foto: Getty

Gezonde chocoladefudge? Wij hebben het recept!

Voeding

Het is suiker-, zuivel- en glutenvrij én zowel paleo- als ketoproof. Anders nog iets?

Suiker is de duivel, melk is niet per se goed voor elk en je lichaam zou de grootste moeite hebben om gluten te verwerken. En dan moet je ook nog eens rekening houden met het dieet dat je volgt. Kort samengevat: we begrijpen het als je soms door de bomen het bos niet meer ziet en het gevoel hebt dat niets meer heilig is.

Gelukkig hebben wij de perfecte snack voor jou gevonden – en hij is nog verantwoord ook! Let wel: hier wil je van blijven eten. Dus ook hier geldt: geniet, maar snack met mate. Houd het bij één blokje en bewaar die voor een moment waarop elke vezel in je lichaam schreeuwt om zoetigheid (de rest vries je gewoon in).

MH-tip: het alom gevreesde 16.00 uur-moment. Normaal gesproken voorbehouden aan Cup-a-Soup, maar zeg nu zelf: een lullig soepje is geen partij voor deze kleverige lekkernij. Eet ‘m bij de koffie/thee om het gat tot het avondeten te overbruggen.

Ingrediënten

480 g cacaoboter
260 g cacaopoeder
480 g notenboter (amandel en macademia is erg lekker!)
½ thl groen Steviapoeder

Bereidingswijze

1. Smelt alle ingrediënten in een steelpan.
2. Roer goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt.
3. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet daar het beslag in.
4. Zet in de koelkast om de boel op te laten stijven.
5. Snijd in blokjes en eet smakelijk!

Gerelateerd: Lekker én gezond: eiwitballetjes met chocolade en pindakaas


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?

 

Toch maar even lezen voordat je een pot aanschaft. 
Weer eens wat anders dan poeders, pillen en fatburners. 
Luchtig, smaakvol en perfect gebakken: zo hoort een omelet te zijn. Thomas Keller, 3 sterren-chef en auteur van kookboeken, geeft stapsgewijze instructies voor het maken van een snel, smakelijk en gezond ontbijt (of diner).
Ook nog inspiratie nodig voor het eten? Lees dit.
Zo kun je zonder schuldgevoel van de lekkerste toetjes genieten.