De laatste tijd stelt de media vaak en veelvuldig dat zuivel eten allerlei ongewenste ongemakken met zich meebrengt. Toch maken wij ons hard voor zuivel. Niet alleen omdat melk goed voor (bijna) elk is, maar ook om de hoeveelheid eiwitten, goede vetten en het lange verzadigde gevoel dat je hebt wanneer je het nuttigt. Nu is er dus nóg een reden om kaas te eten (én wijn te drinken), stelt een onderzoek gepubliceerd in Food Science

Wijn smaakt namelijk beter als er kaas bij gegeten wordt, zo blijkt uit onderzoek van het Franse Centrum voor Smaak en Voeding in Dijon. Het centrum vroeg aan 31 wijnkenners om een aantal wijnen in combinatie met kazen te beoordelen. Nadat de deelnemers een stuk kaas hadden gegeten, namen ze 3 slokken wijn. De kenners stelden vervolgens dat alle – jawel, álle – wijnen beter smaakten wanneer er kaas bij wordt gegeten. Dit komt doordat kaas het effect van tannine, waarvan je een droog gevoel in je mond kan krijgen, vermindert. Het soort kaas dat je bij de wijn eet, maakt weinig uit: “Bij het eten van verschillende kazen smaakt wijn waarschijnlijk beter, onafhankelijk van welke kaas gegeten wordt", zegt onderzoeker Mara Galmarini van de Universiteit van Bourgondië.

Dusse, voor ’t weekend begint, ren je naar de Lidl voor een degelijk kaasplankje en een flesje rood. Kan niet misgaan!

Via Nu.nl

Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?