Eiwitontbijt: Pindakaas-eiwitcake

Voeding

Je ontbijt wordt nooit meer hetzelfde wanneer je kennis hebt gemaakt met deze supersnelle pindakaas-eiwitcake.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 2 el amandelschaafsel of havermout
  • 1 schep vanille eiwitpoeder
  • 1 ei
  • ½ el bakpoeder
  • 1el pindakaas
  • 1 banaan, geprakt
  • 1 tl olijfolie

Bereiding

1. Oké, nu moet je even bij de les blijven, want dit is niet voor iedereen weggelegd. Komt 'ie: doe alle ingrediënten in een kom en mix het geheel alsof je leven ervan afhangt. Klaar.

2. Bestrijk nu de binnenkant van een grote kom met een lik olie, en vul het met je 60-seconden beslag. Doe het in de magnetron en laat op 900 watt in 1,5 minuut gaar bakken.

3. Kijk even of het deeg al hard is. Zo niet, doe de kom dan nog 90 seconden in de magnetron. Eet rechtstreeks uit de kom zodat je spieren direct worden overspoeld door de goedheid van deze pindakaascake.
Bereidingstijd: 6 min
Voedingswaarde per portie
573 calorieën
42gr eiwitten
49gr koolhydraten
23gr vet
6gr vezels

Het zou heel logisch zijn dat je spieren meer groeien wanneer je meer eiwitten eet, toch? Nou, zo simpel zit je lichaam niet in elkaar. Er bestaat namelijk een maximale hoeveelheid eiwitten die je lichaam kan opnemen per maaltijd.
De Grote Calorie-handleiding: Alles over calorieën, macro's, hoeveelheden en hun werking.