Zo zorg je dat je baard voller wordt

Stijl

Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.

Waar de ene man een grote verwilderde struik haar op zijn kin heeft groeien, zijn er ook mannen die het moeten doen met hier en daar wat zelfverzekerde sprietjes. Toch is er nog hoop voor de man met 'het blote billengezicht'.

Misschien herken jij jezelf wel als de minst bebaarde man uit je vriendengroep en dat is niet altijd wie je wilt zijn. Vandaar dat we hier een paar tips geven om het op te lossen.

1 Slik biotine supplementen

Biotine staat ook wel bekend als vitamine B8 of vitamine H en draagt bij aan snellere haargroei en het behoud van een normale huid. Er zal niet méér haar groeien op de plekken waar nog niets groeit, maar het versterkt het haar dat je al hebt en maakt het dikker. Dat is een begin, toch?

2 Laat het groeien

Net als met hoofdhaar moet je door een aantal ongemakkelijke 'net niet'-fases als je voor een volle baard gaat. Uiteindelijk zal je baard over de wat kalere plekken krullen, waardoor het zal lijken alsof ze er niet zijn. Dat gaat alleen lukken als je het bontje minstens een maand lang ongestoord laat groeien. Natuurlijk wil je het wel een beetje netjes houden, dus zorg er wel voor dat je neklijn, wanglijnen en snor strak zijn getrimd.

3 Verven

Ja, echt waar. Het lijkt misschien gek, maar het werkt. Vooral als je baard een stuk lichter is dan je hoofdhaar, kun je er voor kiezen om er een kleurspoeling door te wassen. Lees goed wat er op de verpakking staat en zorg dat je het er niet langer in laat zitten dan beschreven om rare vlekken op je huid te voorkomen.

4 Leef gezond

Dit keer komt het niet van je moeder maar van ons. Baardharen profiteren van vitamines en andere voedingsstoffen, net als de rest van je lichaam. Daarom is een baardolie ook goed voor je gezichtsvachtje. Als je veel (water, geen bier) drinkt, is je baard zachter. Als je genoeg slaapt, dan is je lichaam sterker en dus ook je haar. Als je veel sport, dan blijft je bloedcirculatie op pijl, wat goed is voor alle haren op je lichaam. En dat van stress je haar uitvalt hoeven we je vast niet te vertellen.

5 Neem een baardtransplantatie

Dat bestaat echt. De dokter kan haar uit je hoofd halen en ze in je kale plekken implanteren. Het kost je wat, maar dan heb je ook wat. Na een heleboel transplantaties valt eerst je haar uit en dan groeit het na een paar maanden weer terug. Maar dan heb je ook wel Marouane Fellaini op je kin.

 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.