Zo voorkom je zweetvlekken op kantoor

Stijl

Zweten in de gym is een heerlijk gevoel, zweten op kantoor daarentegen is een nachtmerrie.

Een onweerstaanbare collega, hoge temperatuur of een spannende meeting. Allemaal oorzaken om wat heftiger te gaan zweten. Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je zweetplekken te verbergen. Zoals de hele dag met je armen strak langs je lichaam lopen, niet erg praktisch. Beter is het om te voorkomen dat je zweetplekken krijgt. Zo voorkom je ook dat je mooie shirts onuitwasbare gelige vlekken krijgen, want zweetplekken verwijderen is niet zo eenvoudig.

1. Gebruik een ondershirt
Die goedkope katoenenshirtjes die je onder je overhemd draagt verzamelen zweet waar het ontstaat: tussen je oksel en de stof. Ga over op zweetwerende ondershirts, gemaakt van speciaal materiaal zoals Micro Modal, en met die versterkte oksels die meer vocht kunnen absorberen en je beschemen tegen minerale afzettingen. Dat betekent dat je overhemd ook bij stijgende temperaturen vlekvrij blijft. Om stijlvol voor de dag te komen op kantoor draag je een ondershirt met een V-hals. Zo is een extra knoopje open bij een hoge temperatuur geen probleem.

2. Laat zweet plakken
Het aluminiumzout in sommige deodorants kan er voor zorgen dat talg, een olieachtige substantie die door je lichaam aangemaakt wordt, aan de stof vastplakt en vlekken veroorzaakt. Kies een deo die aluminiumvrij is, zoals Sanex Naturpotect. Is jouw grote probleem een vochtoverschot, dan kunnen okselpads bijvoorbeeld die van 12dry.nl, een uitkomst bieden.

3. Alarmfase 1
Ondanks al je pogingen om het te voorkomen, kan zweten je gewoon overkomen. Bewaar op kantoor een jasje voor noodsituaties (denk aan een belangrijke presentatie of onverwacht bezoek), zodat je niet het toilet in hoeft te duiken on je natte shirtje onder de handdroger te föhnen. En bewaar altijd een fris, droog shirt in je bureaulade of auto.

4. Ont-geel je shirt
Mocht je shirt toch een gelige vlek hebben gekregen, verwijder het dan niet met bleekmiddel. Chloor verwijdert de blauwe blauwe tint die ervoor zorgt dat witte shirts echt wit lijken met als resultaat een matte, vale tint. Mix een eetlepel schoonmaakazijn met een half glas warm water en laat je shirt daarin weken voordat je het in de wasmachine gooit. Grote kans dat de gelige vlek is verkleind, of zelfs zo goed als is verdwenen.

Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.