Zo kweek en onderhoud je een baard

Stijl

Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.

1. Onderzoek je gezichtshaar
Heb je een snor? Trim deze terwijl je de rest van je gezichtshaar een paar dagen laat groeien. Afhankelijk van hoe snel je haar groei, duurt het waarschijnlijk niet langer dan een week voordat je snor en baard dezelfde lengte hebben, zegt Craig.

Terwijl je baard groeit, houd je in de gaten vanaf welke lengte er kale plekken ontstaan. Dit zal bepalend zijn voor je uiteindelijk baardstyle.

Groeit je haar vol en overal even dik? Dan kun je gaan voor de vollere baard. Zie je hier en daar wat kale plekken? Dan zul je je baard netjes moeten trimmen voor een scherpe look.

Weet je niet zeker wat het beste bij je past? Dan kun je het altijd aan een barbier vragen. Hij zal je precies kunnen vertellen welke baardstyle bij je gezicht past.

2. Leer hoe je ‘m onderhoudt
Zodra je weet hoe lang je baard kan worden, is het onderhoud een eitje. Je hebt simpelweg de juiste uitrusting nodig. Een goede tondeuse gaat je hierbij helpen.

Je kunt je baard gewoon laten groeien, maar hij moet wel overal even lang zijn. Dit doe je door met je trimmer over je gehele baard te gaan. Begin onderaan en scheer naar boven. Stop waar je oor begint, en laat je baard vloeiend overlopen in je bakkebaarden.

3. Perfectioneer je baardstyle
Voor een nette look is het belangrijk dat je gezichtshaar een rechte lijn vormt op je kaken en nek. Deze scherpe lijnen laten je baard er direct verzorgd uitzien.

Let op de lengte van de haren op je kin: hoe langer je gezicht is, hoe korter het haar op je kin moet zijn. Een trimmer is ook handig om de snorharen die over je lip heen vallen bij te werken. Wees geduldig terwijl je haar groeit en kies een style die bij je gezicht past. Heb je geen volle baard? Probeer dan ook geen volle baard te kweken, maar houd ‘m kort.

 

Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.