Zo gedraag je je echt als een gentleman

Stijl

Waardering zit in een klein hoekje.

 

Als het om vrouwen gaat, laat je het liefst altijd de beste versie van jezelf zien. Hoe goed je bedoelingen ook zijn, soms weet je niet waar je goed aan doet. Met de volgende tips weet je in elk geval zeker dat ze je als een gentleman ziet – want dat ben je.

1. Verras haar soms met een etentje

Ook al krijgt zij misschien een beter salaris dan jij – en wil ze de rekening dus of betalen, of delen – neem je vriendin eens in de zoveel tijd mee uit eten. Al is het vrij ouderwets om haar drankjes te betalen, zal ze je aanbod zeker op prijs stellen.

2. Wees op tijd

Hard to get spelen is hartstikke leuk, maar niet als er een schone dame op je wacht. Wees desnoods te vroeg, maar in elk geval geen seconde te laat.

3. Til haar spullen

Zware boodschappen? Bied aan om het te dragen. Dame met een buggy? Help haar de buggy in de trein of bus tillen. Geloof ons, je wordt er een beter mens van – en wie weet op wie je indruk maakt. Oh, en van opstaan voor vrouwen en oudere mensen is ook nooit iemand slechter geworden. Gebeurt veel te weinig, als je ’t ons vraagt.

4. Behandel haar ouders goed

We hebben het niet alleen over verbale beleefdheden, maar ook over je netjes kleden, scheren en een fles wijn of bloemen meenemen. Zo laat je je vriendin én haar ouders zien dat je om ze geeft.

5. Valentijnsdag is belangrijk

Al roept ze nog zo hard dat Valentijnsdag onzin is, een zelfgemaakt ontbijt op bed of een lieve kaart is genoeg om haar toch te laten zien dat je jullie liefde bijzonder vindt.

6. Laat zien dat je bent opgevoed

Schenk haar wijn in, stel haar voor aan mensen die je tegenkomt op straat of tijdens het uitgaan, betrek haar bij het gesprek en geef haar het laatste stukje brood. Kost geen stuiver, maar maakt het verschil tussen man en heer. Maak haar trots door de gast aan tafel te zijn die erbovenuit steekt.

7. Kom afspraken na

Afzeggen is één van de meest frustrerende faux-pas die je kunt maken. Of je nou wel of niet indruk wil maken op een vrouw, een echte heer houdt zich altijd aan zijn woord.

8. Geef haar nu en dan een bos bloemen

Over het algemeen houden vrouwen van bloemen, dus doe je voordeel met deze kennis. Houdt jouw duifje toevallig niet van bloemen? Bonbons is je sleutelwoord.

9. Kook voor haar

Al heb je de kookskills van een chefkok uit een aflevering van Hell’s Kitchen, kook voor haar. Zoek een recept op, kies veilig (pasta pesto is altijd goed en het enige dat je echt nodig hebt is pasta en pesto) en ga aan de slag. Een man die kan koken bezit een heel aantrekkelijke kwaliteit, dus als je de vaardigheden hebt is het zeker de moeite waard om op deze manier indruk op haar te maken. En als het gerecht mislukt, waardeert ze alle moeite die je voor haar wilt doen.

 

Bron: Esquire.nl

Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.