Wat draag je op de eerste date?

Stijl

Het moeilijkste gedeelte heb je al gehad als je op date gaat, namelijk de ballen verzamelen om haar uberhaupt mee te vragen. Laat de stress van wat je aan zou moeten dus niet de overhand krijgen op deze avond. Wij helpen je zoeken naar een outfit waar je eigenlijk nooit de fout mee in kan gaan.

Natuurlijk moet je eruitzien alsof je wat moeite voor haar hebt gedaan, maar niet te veel. Een pak laat je er bijvoorbeeld al snel stoffig en stijf uitzien. Ga bijvoorbeeld voor een donkere blazer met een slim-fitting donkere jeans en een ‘fris’ wit overhemd of shirt. Zo zorg je ervoor dat je er wel degelijk netjes en gekleed uitziet, maar vermijd je een look die je moeder voor je uit had kunnen kiezen. 

Een blazer in een egale kleur is de veiligste optie, maar een patroon of wat textuur wekken de suggestie dat er ook aan jou een diepere laag zit. Word niet te overmoedig met kleuren en patronen. Basics laten juist zien dat je een stijlvolle man bent.

Ben je niet die typische, nette man? Dan doet een grof gebreid vest (een cardigan) het meestal heel goed. Zeker de uitvoeringen met een shawl-kraag. Eigenlijk staat het elke man goed, omdat het een goede balans tussen ruig en stylish betekent. Het is netjes, maar de grove, gebreide textuur straalt ook een zekere nonchalance uit. Exact wat jij moet willen op een eerste date.

Zie een cardigan een beetje als een op maat gemaakt jasje, alleen dan een stuk comfortabeler. Zorg wel dat het vest goed zit. Hij moet niet te groot zijn, netjes aansluiten om je schouders en armen. Qua lengte moet ‘ie net over je broekriem vallen. Als je het vest opbergt, hangt het dan niet in de kast. Dit rekt de stof op, zodat je een soort jurk overhoudt. Vouw ‘m op.

Vergeet ook je schoenen niet. Je date kijkt gegarandeerd naar je schoenen (en kan daar ook hard op afknappen). Is het koud buiten, en wil je echt op netjes gaan? Kies dan voor een chukka of brogue schoen (beiden schoentypes. Nooit van gehoord? Google is je vriend). In de warmere maanden kan je kiezen voor bootschoenen, een simpele loafer of een slip-on schoen (ook leuk als sneakervariant). Mocht je niet het nette type zijn, kan je altijd nog gaan voor een niet te opvallende, lage, goede sneaker. Dit kan bijna elke vrouw wel waarderen.

Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in je outfit, en dat je lichaam er goed in uitkomt. Zelfvertrouwen is altijd nog de beste accessoire.

Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.