Scheren eist aandacht

Stijl

Net zoals vrouwen, en uien, bestaat je huid uit laagjes. ‘Gebruik twee keer per week een lichte scrub voor je gezicht. Hiermee reinig jij je gezicht en haal je ingegroeide haartjes los,’ vertelt kapper Brent Pankhurst.  

Was voordat je start
‘Droog haar heeft de kracht van koperdraad,’ vertelt Brent Pankhurst ‘Het is 1.000 keer steviger dan je huid.’ Ga de verleiding om droog te scheren tegen, want het zorgt voor irritatie en rode plekken.

De spullen maken de man
‘Gebruik een borsteltje om je scheerschuim aan te brengen, het zorgt ervoor dat je stoppels overeind gaan staan, waardoor het scherensmoother gaat,’ adviseert Pankhurst. ‘Als het nog steeds wat ruw voelt, probeer dan moisturizer in plaats van scheerschuim.’ Speciaal voor de gevoelige jongen…

Houd het scherp
‘Om zo min mogelijk gevoeligheid te ervaren tijdens het scheren, moet je een scherp mesje gebruiken,’ vertelt Pankhurst. ‘Je mesjes regelmatig vervangen is cruciaal.’

Maak het af
Een coolingdown na een flinke training, gaat spierpijn tegen. Het zelfde geld voor scheren. ‘Reinig met koud water en dep je gezicht vanaf je jukbeenderen naar je kind,’ vertelt Pankhurst. 

Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.